Türk Kadınlar Birliği Aydın Şubesi Sonunda Kendi Mülküne Kavuştu

1993 yılında kurulan Türk Kadınlar Birliği Aydın Şubesi , Köyyakası sitesi A Blok 'taki dernek merkezini satın alarak 28 Mayıs Cuma günü coşkulu bir açılışla hizmete açtı.

Aydın Vali Yardımcısı Bayezıt Bestami Alkan ,Türk Kadınlar Birliği Genel Merkez Temsilcisi Fikriye Evin,Aydın Belediye Başkan Vekili Altan Güney , Aydın Dernekler İl müdürü Sefa Altuntaş ,Türk Kadınlar Birliği Aydın Şb. Başkanı Nadide Çakılcı, 2. Başkan Yıldız Saray, Onursal Başkan Hatice Bosnalı ,önceki Başkan Saadet Kavasgil , Sayman Berrin Paksoy, Sekreter Birsen Seyrek,Yönetim kurulu üyeleri Feryal Bosnalı, Zuhal Pekaydın, Nazan Yıldırım ,Aydın Şubesi üyeleri,Aydın Ticaret odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Aydın Belediye Meclis üyeleri Ahmet Gümüş ve Sait Birlik, CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur, Türk Kadınlar Konseyi Aydın Şube temsilcisi,Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay ,Türk Kadınlar Birliği Sarayköy ve Bodrum Başkanları,yeni kurulmakta olan İzmir Bayraklı ve Güzelbahçe Başkanları, Karşıyaka ve Bornova şube başkanları ve üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda konuğun katıldığı açılış kokteylinde kurdeleyi Vali Yardımcısı Beyazıt Bestami Alkan , Belediye Başkan Vekili Altan Güney Türk Kadınlar Birliği genel merkez temsilcisi ve Aydın Şubesi Yöneticileri birlikte kestiler.

Türk Kadınlar Birliği Aydın Şube Başkanı Nadide Çakılcı ve Genel Merkez Temsilcisi Fikriye Evinin yapmış olduğu açılış konuşmalarından sonra söz alan Vali Yardımcısı Alkan konuşmasında 1 Eylül 1925 tarihinde İkdam Gazetesi'nde yer alan '' İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan oluşur. Kabil midir bu kütlenin bir parçasını ilerletelim ,ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünüilerleyebilsin ? Mümkün müdür ki bir cismin yarısı toprağa bağlı kaldıkça ,öteki yarısı göklere yükselebilsin ? '' sözlerinden alıntı yaparak ,emeği geçenleri ve Türk Kadınlar Birliği yöneticilerini kutladı.

Açılışın ardından birliğin şube binası gezildi ve Türk Kadınlar Birliği Aydın şubesinin bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğu faaliyetleri tanıtan tanıtım filmi perdede izlendi. Açılış , bir kokteyl ile devam etti.

Copyright © Türk Kadınlar Birliği, Tüm hakları saklıdır.