ESKİŞEHİR / Haberler

Eskişehir Şubemizin Basın Açıklaması

Geçtiğimiz hafta bir televizyon kanalının tarih programında yapılan Atatürk ile ilgili gerçeğe dayanmayan ve hakaret içeren konuşmaları üzüntü ve hayretle karşılıyoruz. Aslı olmayan ,amacı belli bu sözleri şiddet ve esefle kınıyoruz.Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önderimiz MustafaKemal ATATÜRK kurtuluş savaşı ile,Türkiye Cumhuriyetini kurarak demokratik ve çağdaş bir ülke yaratması ile ve yaptığı devrimler ile bütün dünyanın hatta düşmanlarımızın bile hayranlığını kazanmış ,örnek alınmış müstesna bir şahsiyettir.

Bazı kişiler Atatürk ü yıpratmak, bu suretle hakarat ederek aynı zamanda yüreğinden Atatürk sevgisi hiç eksilmemiş hatta giderek büyümüş yüce Türk Milletinin değerlerini yok etme çabasındadır.Söz şimdi yargıdadır.Anayasanın 5816 Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanun maddesinin uygulanarak suçluların hakettiği cezaları almalarını ve bunun bir daha olmamasını diliyoruz.

Türk Kadınlar Birliği olarak '' Atatürk İlke ve Devrimlerinin ve Cumhuriyetimizin'' vazgeçilmez kazanımlarının bekçisiyiz.Bu tarz hayasızca saldırılar karşısında dimdik ayakta durmaya devam edeceğiz.

Bu site Türk Kadınlar Birliği resmi sitesidir.