Eşitlik Mücadelesinde
100. Yıl

Şube Haber

TKB Çanakkale Şubesi Hollanda'ya davet edildi.

2011-01-01

AVRUPA BİRLİĞİ Kardeş Kentler Kadın Kuruluşları buluşmasında, Çanakkale'den Türk Kadınlar Birliği Derneği olarak davet edildik.Derneğimizden Başkan Neriman  URGANCI  ,Sekreter Necla GÜREN,insan Hakları Komisyonu temsilcimiz Nilgün ORDULU ve Lions Kulübünden iki bayan katılmışlardır. Hollanda Haarleem Şehrinde yapılan bu toplantıya AB üyelerinden Fransa,İngiltere,Almanya ve Hollanda olmak üzere 42 kişilik kadın grubu,kadın sorunları üzerinde çeşitli konular görüşüldü.Aynı zamanda katılımcı kadınlar kendi ülkelerindeki tarih boyunca isim yapmış başarılı kadınları tanıttı. Biz Türkiye olarak Dernek kurucumuz Nezihe Muhittin'in kadın hareketinde ki başarıları,Sabiha Gökçen ve bu güne kadar çeşitli alanlarda başarılı olmuş değerli kadınlarımızı slayt gösterisiyle anlatarak tanıttık.Tanıtımımız çok başarılı bulundu. Dostça  geçen günlerimizi ve gösterilen misafirpeverliği unutamıyacağımız intibalarla ayrıldık.