Fethiye Şubesi; Türk Kadınlar Birliği 8 Mart Kutlamaları

2010-01-01

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Fethiye’de de bazı etkinliklerle kutlandı. İlk önce Atatürk Anıtı önünde bütün sivil toplum örgütlerinin katılımı ile bir tören düzenlenirken, ardından Fethiye Kültür Merkezinde sergi açılışı gerçekleştirildi. Tören kadınlar günü konferansıyla son buldu. Anıt önünde gerçekleşen törene katılan kadınlar anıta ellerindeki karanfilleri bıraktılar.

Dünya Kadınlar Günü Fethiye’de de Fethiye Belediyesi Kadın Meclisinin düzenlediği etkinliklerle kutlandı. İlk tören Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Burada ilk önce saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Ata’nın huzurunda çelenk sunuldu.

Fethiye Belediyesi Kadın Meclisi Başkanlığı’nın organize ettiği törene Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi ilgililerinin yanı sıra Kadın Meclisi Üyeleri Sivil Toplum Örgütleri Başkan ve üyeleri ile Siyasi Partilerin Kadın Kolları Üyeleri katıldılar. Atatürk Anıtı önündeki törende Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şube Başkanı Işık Taban, Kadın Meclisi Başkanı Kader Şarlak, Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi Onursal Başkanı Eda Koylu ve Genç TEMA Üyesi Kader Dal Atatürk Anıtı’na çelenk sundular.

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şube Başkanı Işık Taban, günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında, “Geçen yılki 8 Mart’tan bugüne kadınlar cephesinde yeni bir şey yok.. Dünya kadınları ile birlikte, Türk kadını da toplumda, ekonomide, sanatta, siyasette ve iş yaşamında hak ettiği konuma gelme mücadelesini sürdürmektedir. Türk Kadınlar Birliği olarak çağdaş Türk kadınının hak ettiği konuma gelme mücadelesini halen sürdürüyoruz. Ancak ekonomide bozulan dengelerin her zaman kadın aleyhine işlemesi gerçeği, ne yazık ki değişmiyor. Erkek egemen bir siyasi arenada herkes bulunduğu yeri öylesine sahiplenmiş ki, hiç kimsi tapulu mülküne gecekondu yaptırmak niyetinde değil. Sayın Başbakan ‘Kotayla değil, kopara kopara gelin’ diyor ama mevziler öyle sıkı tutulmuş ki, topla tüfekle bile yakılmıyor” dedi