5 Aralık 2012 Etkinliği

2014-01-01

Kadının Seçme ve Seçilme Hakkını Elde Edişinin 78.yıldönümü nedeniyle 5 Aralık 2012 tarihinde panel düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen panelde Proje Koordinatörü Aynur ÇUBUKÇU tarafından açılış konuşması yapılarak projeden bahsedilip günün anlam ve önemi ile ilgili kısa konuşmasının ardından İl Müftüsü Dr. Süleyman AKTAŞ "Dinimizde kadın hakları" konusunda ve Gümüşhane -  Bayburt Bölge Barosu Avukatlarından Seval KAÇIRAN ise "Kanunlarda kadın hakları" konusunda  konuşmacı olarak katıldılar. İl Müftüsünün kadın hakları ile ilgili konuşma yapması basının ve halkın dikkatini çekti. Panele yoğun ilgi oldu. Basında geniş yer aldı.

Panelin ikinci bölümünde ise proje kapsamında “Kadın Hakları ve Sosyal Hayat” konulu ortaokullar arasında yapılan resim, liseler arasında yapılan kompozisyon yarışmalarında   dereceye giren öğrencilere ödülleri verildikten sonra, yine proje kapsamında açılan siyaset  okuluna katılan 15 ve liderlik okuluna katılan 25 kursiyere belgeleri Vali Yardımcısı Armağan ÖNAL ve protokol üyeleri tarafından verildi.