İSTANBUL SÖZLEŞMESİ FARKINDALIK VE İZLEME ÇALIŞMASI

2016-11-25

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ FARKINDALIK VE İZLEME ÇALIŞMASI

1.       EYLEM AŞAMASI

Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi olarak, İstanbul Sözleşmesi farkındalık ve izleme çalışmalar kapsamında 1. Aşama olan “Kadınlardan oluşturduğumuz (TKB) tiyatro grubunun gösterisinin öncesinde sunum ve broşür dağıtımı” faaliyeti 8 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirildi.

Yapılan etkinlik kapsamında; tiyatroyu seyretmek için gelen kadın/erkek karma bir kitleye İstanbul Sözleşmesi dokümanlarından oluşturduğumuz bir tanıtım sunumu ile görsel olarak bilgi verilirken, Dernek Şube Başkanı Aynur Çubukçu tarafından konu ile ilgili açıklayıcı konuşma yapıldı.  Tiyatronun sergilenmesi ile program sona erdi.

Ayrıca, hedef kitleye proje dokümanı olan broşürler dağıtıldı. Faaliyet ile ilgili fotoğraflar aşağıda bulunmaktadır.

3. EYLEM AŞAMASI

Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi olarak, İstanbul Sözleşmesi farkındalık ve izleme çalışmaları kapsamında 3. Aşama olan “Gümüşhane Belediyesinde bulunan “Beyaz Masa” bürosuna broşürler bırakılması” faaliyetimiz 15-20 Temmuz 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanmıştı. Ancak, Ülkemizde yaşanan OHAL durumu sebebiyle gerçekleştirme tarihinde biraz gecikme yaşandı. Faaliyet 2016 Eylül ayı içerisinde tamamlanmış olup, Beyaz Masa bürosuna broşürler bırakılarak konu ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Aynı zamanda evlendirme bürosunda da aynı çalışma yapıldı. Afişlerde asıldı. Faaliyet ile ilgili fotoğraflar aşağıda bulunmaktadır.

5. EYLEM AŞAMASI

Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi olarak, İstanbul Sözleşmesi farkındalık ve izleme çalışmalar kapsamında 5. Aşama olan “İlimizin Kamu Kurum ve Kuruluşları ile görüşülerek GREVIO nun sorularının cevaplanması” faaliyeti kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ile görüşülerek ön çalışma yapıldı. Emniyetin ilgili biriminde görevli memurlara broşürler bırakılarak konu ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Bu çalışma ile ilgili faaliyet devam edecektir. Temmuz ve Ağustos aylarında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görevlendirmelerde yaşanan aksaklıklardan dolayı faaliyet aktif yürütülemedi. Çalışmalar devam edecek. Faaliyet ile ilgili fotoğraflar aşağıda bulunmaktadır.

2. EYLEM AŞAMASI

Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi olarak, İstanbul Sözleşmesi farkındalık ve izleme çalışmalar kapsamında 2. Aşama olan “Kent Konseyi ilk dönem toplantısında Film ve tanıtım faaliyeti”  ülkemizde yaşanan OHAL durumu nedeniyle ertelenen Kent Konseyi dönem toplantısından dolayı gerçekleştirilemedi. Kent Konseyi dönem toplantısı takip edilerek ilk toplantıda faaliyet gerçekleştirilecektir.

6. EYLEM AŞAMASI

Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi olarak, İstanbul Sözleşmesi farkındalık ve izleme çalışmalar kapsamında 6. Aşama olan “Milli Eğitim ile işbirliği yapılarak 2 pilot lisede İstanbul Sözleşmesi anlatılacak”  faaliyeti Ekim ve Kasım aylarında gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

4. EYLEM AŞAMASI

Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi olarak, İstanbul Sözleşmesi farkındalık ve izleme çalışmaları kapsamında 4. Aşama olan “Yerel Basın ve Medya Desteği” faaliyeti ile ilgili olarak;

İlk aşama kapsamında 8 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirilen tiyatro faaliyetinin basında yer alması ile sağlandı. Yerel gazetelerde konu ile ilgili haber yayınlandı.

Eylül ayında ise tanıtım etkinliği düzenlenerek basın davet edildi. 50 ye yakın kadın davetlinin ve basının bulunduğu toplantıda İstanbul Sözleşmesinde bahsedildi. Proje dokümanlarından oluşturulan sunum gösterisi eşliğinde, Dernek Şube Başkanı Aynur Çubukçu tarafından tanıtım konuşması yapıldı. Toplantıda, Emniyet Müdürlüğü personelleri tarafından Kadınlara Yönelik Şiddetle mücadele kapsamında Müdürlük tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü personelleri tarafından ise Kadın hastalıkları ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Karşılıklı soru/cevap alışverişinin ardından toplantı sona erdi. Katılımcılara ve basına proje broşürleri dağıtılarak proje afişleri görünür yerlere asıldı. Faaliyet ile ilgili fotoğraflar aşağıda bulunmaktadır.

Faaliyetler düzenlenmeye devam ettikçe basın işbirliği devam edecektir.