2016 YILI FAALİYETLERİ

2016-01-01

KADINLAR BİRLİĞİ DERNEĞİ GÜMÜŞHANE ŞUBESİ 2016 YILI FAALİYETLERİ
1- Gümüşhane Valiliği tarafından yürütülen "Hayata Dokunuşlar Projesi" kapsamında il genelinde kadınlara yönelik eğitimler seminerler ve sosyal çalışmalar yürütülmektedir. Bu projenin ortağı ve sosyal çalışmalarının yürütülmesinde önemli rol oynayan derneğimiz, dernek üyelerinin de içerisinde olduğu farklı meslek gruplarına ait kadınların bir araya gelmesini sağlayarak bir grup kadın ile tiyatro, bir grup kadın ile koro ekibi kurmuştur. Kadınlardan oluşan tiyatro ve koronun sunulduğu programda Şube Başkanımız Aynur Çubukçu tarafından dernek Merkezinin yürütmüş olduğu İstanbul sözleşmesi ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı. Farkındalık yaratmak ve sosyal kültürel anlamada dar bir yapıya sahip ilimizde yaşayan ve yeteneği olan bu kadınlara destek olmaktır. proje kapsamında eğitim ve seminerlerde de derneğimiz katkı sağlamıştır.
2- Gümüşhane Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" kapsamında etkinlik düzenlendi.
İlk olarak, Gümüşhane’de bulunan kadın dernekleri temsilcileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Gümüşhane Valimiz Sayın Yücel Yavuz’u makamında ziyaret ettiler.

Sayın Valimizin eşi Şengül Yavuz Hanımefendi’nin de bulunduğu ziyarete, İş-Kur İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Mutlu Sevindik, Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Aynur Bilgin, İl Müftülüğü Vaizesi Meryem Merdan, Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şube Başkanı Aynur Çubukçu, Gümüşhane Ticaret Odası Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Sibel Kandaz Olgun, Gümüşhaneli Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Leyla Bostancı ve Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kıymet Koyun katıldı.

Ziyarette, Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şube Başkanı Aynur Çubukçu tarafından, tüm kadın dernekleri adına Sayın Valimize çiçek hediye edilirken, Sayın Valimiz de tüm kadınlar adına eşi Şengül Yavuz Hanımefendi’ye buket ve tüm konuklarına gül takdim etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, konuklarıyla bir süre sohbet eden Sayın Valimiz, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Gümüşhane Valisi ziyaretinin ardından; Etkinlik kapsamında Gümüşhane Kültür Merkezinde günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı. derneğimiz tarafından "kadın" belgeseli seyircilere sunuldu. ardından yerel türküler söylendikten sonra, "kız isteme" skecinin ardından program sona erdi.
Öğleden sonra, Valilik tarafından çalışan kadınlara yemek organize edildi.

aynı günün akşamında şehrimizde esnaf, seçilmiş, kurum amiri , stk temsilcisi gibi alanlarda çalışan kadınlara Valilik tarafından yemek verildi.

3- Anneler gününü kutlamak amacıyla ilimizde yaşayan kadınların bir araya gelmesini sağlayarak yemekli eğlence etkinliği düzenlendi.

4- ilimizdeki çocuk evlerine ziyarete gidildi.

5- Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile ortaklaşa "Aile İçi Eğitim " semineri düzenlendi.

6- Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa " dolandırıcılık güvenlik " semineri düzenlendi.

7- Her yıl olduğu gibi "Sevgi Yumağı" projesi ile ihtiyaç sahiplerine kıyafet yardımı yapılmaya devam etmektedir.
8- Her yıl olduğu gibi Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yiyecek paketi yardımları yapılmaktadır.
8- Her yıl olduğu gibi eğitime destek amaçlı öğrenci burslarımız devam etmektedir.
9- İlimizin ileri gelenlerine halk oylaması ile verilen yılın altın adamları ödül töreninde Şube başkanımız da ödülünü almıştır.
10- Her yıl olduğu gibi Gümüşhane Valiliği tarafından senede iki defa düzenlenen İL Koordinasyon Kurulu toplantılarına katılım sağlayarak ilimizdeki sorunların görüşülmesinde derneğimiz olarak üzerimize düşen görevler yapılmaktadır.