2018 Yılı Faaliyetleri

2019-12-01

KADINLAR BİRLİĞİ DERNEĞİ GÜMÜŞHANE ŞUBESİ 2018 YILI FAALİYETLERİ
1- 8 mart dünya kadınlar gününde Gümüşhane Valisi, belediye başkanı, siyasi parti üyelerinin ayrı zamanlarda derneğimize ziyaretleri kabul edildi. günün anlam ve önemini anlatan görüşmeler oldu.
2- Yaşlılar Haftasında ilimizdeki ileri gelen yaşlıların ve dernek üyelerinin olduğu bir yemek organize edildi. gönülleri alındı sohbet eşliğinde keyifli anlar geçirildi.

3- Anneler gününü kutlamak amacıyla ilimizde yaşayan kadınların bir araya gelmesini sağlayarak yemekli eğlence etkinliği düzenlendi.

4- Zigana Doğa Okulu ile ortaklaşa düzenlediğimiz Kırsal Kalkınmanın temeli kadındır konulu sempozyum gerçekleştirildi. Sempozyuma Gümüşhane Valisi, Belediye Başkanı yerel basın ve halk davet edildi. Sempozyumun konuşmacıları Zigana Doğa Okulu başkanı sAVAŞ aydın, Şube başkanımız Aynur Çubukçu İstanbul barosu avukatları ile ilimizdeki kadın yerel işletmeciler ile gerçekleştirildi.

5- Yavru vatan Kıbrısa 10 günlük gezi düzenlenerek, ilimizde ki kadınlarla bölgeyi tanımak ve gezmek adına keyifli bir etkinlik oldu.

6- Zigana doğa okulu tarafından düzenlenen lames şenliği çalışmalarına ortak olundu. Dernek üyeleri olarak organik ürünler kesmesi açılarak yerel ürünler ve yemekler tanıtıldı.

7- Gümüşhane Valiliğinin düzenlediği 29 ekim kutlamalarına dernek olarak katılım sağladık.

8- İlimizde yaşayan kadınların talebi üzerine derneğimiz tarafından organize edilen Kadınlar Korosu çalışmaları başlatıldı. 4 aylık bir çalışmanın ardından Ekim ayında koro sahne edildi. yerel basın ve halkın yoğun katılımıyla başarılı bir Kadınlar Korosu sahne edildi.

9- 5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin yıl dönümü derneğimizin Antalya şubenin etkinliğine dernek yönetimi olarak katılım sağlandı.

10- Her yıl olduğu gibi "Sevgi Yumağı" projesi ile ihtiyaç sahiplerine kıyafet yardımı yapılmaya devam etmektedir.
11- Her yıl olduğu gibi Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yiyecek paketi yardımları yapılmaktadır.
12- Her yıl olduğu gibi eğitime destek amaçlı öğrenci burslarımız devam etmektedir.
13- Her yıl olduğu gibi Gümüşhane Valiliği tarafından senede iki defa düzenlenen İL Koordinasyon Kurulu toplantılarına katılım sağlayarak ilimizdeki sorunların görüşülmesinde derneğimiz olarak üzerimize düşen görevler yapılmaktadır.