TKB Fethiye Şube Başkanı Işık Taban'ın haftalık gazete yazısı

2010-01-01

TOPUK SESLERİ…………..

Kadınlar cephesinde ki olumlu gelişmeler umut veriyor.

18 Aralık da yapılan CHP Kurultayında Parti Meclisine 21 kadın girdi ve kısa süreli görevlendirmeler dışında parti tarihinde ilk kez bir kadın, Bihlun TAMAYLIGİL Genel Sekreterlik görevine getirildi.

CHP Tüzüğündeki % 25 lik kadın kotasını uyguladı vitrininde kadınlara da yer verdi.

Her biri kendi alanında başarılı ve yetkin kadınlar Parti Meclisinde hak ettikleri temsil hakkını kazandılar.

Şimdi bilgi ve birikimlerini yurt genelindeki çalışmaları ile taban’a ulaştıracaklar, CHP’nin halka dokunan sıcak eli olacaklar.

Parti Meclisi’ne seçilen Çağdaş Türk Kadını’nın iki temsilcisini yakından tanıyorum.

Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Avukat Sayın Sema KENDİRCİ ve otuz beş yıllık arkadaşım, dostum sevgili  Sena KALELİ .

Sayın Sema KENDİRCİ’yi 2000 yılında Fethiye de yapılan Türk Kadınlar Birliği Ulusal Buluşmaları sırasında tanıdım, bilgisi, ifade yeteneği ve kendinden emin duruşu ile beni çok etkilemişti. Türk Kadınlar Birliği üyeliğim de bu etkilenmenin ardından geldi.

Sema Hanımın, siyasette Türk Kadını’nın en iyi temsilcilerinden birisi olacağından kuşkum yok.

Sena KALELİ’yi, 1975 yılında Uludağ Üniversitesindeki ilk yılımda tanıdım, Kamil KOÇ’un torunuydu yani hayata zaten 1-0 galip başlamıştı ama o bu skoru çok ileriye taşıdı.

Mezuniyet sonrasında ikiz kız kardeşi Sema ile aile şirketinin başına geçtiler, kuzenleriyle birlikte firmayı Uluslararası bir konuma getirdiler, başta Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası otobüs terminali olmak üzere mükemmel tesislere imzalarını attılar.Kendi ifadesiyle” Yurdun dört bir tarafından gelen insanların harman olduğu terminallerde halkın nabzını hep yakından tuttular” o nedenle de Sena siyasette de çok başarılı olacaktır.

2009 seçimlerinde CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan adayıydı olmadı.

Şimdi CHP Parti Meclisi üyesi ve 17 kişilik MYK’nın iki kadı üç kadın üyesinden birisi.

Bu tablo teşkilatlara da yansır mı?  Yoksa yine kasaba pazarlıklarına teslim mi olunur onu bekleyip göreceğiz.

Fethiye’de Yerel siyaset, Genel Seçimlerin yaklaşması ile bu günlerde alttan alta yoklamalarla devam ederken çalıştırılmaya Kent Konseyi’nin Kadın Meclisi çalışıyor.

Özellikle de; Muğla ve İlçelerinin Kadın Meclisleri ile sürdürülen ortak hareket ve birliktelik görüntüsü çok umut verici.

25 Aralık Cumartesi günü Fethiye’de gerçekleştirilen buluşmada geniş bir katılım vardı, katılımcılar ülke gündemiyle ilgili ve heyecanlıydılar.

Bu güzel iletişim kanalının kurulmasında Fethiye Belediyesi Kadın Meclisinin Başkanı Sayın Kader ŞARLAK’ın sıcak ilişkilerinin katkısı tartışılmaz, kendisini kutluyorum.

18 Aralık da ki CHP Kurultayı’nın sonuçları ve Fethiye de ki tablo kadınlar cephesinden siyaset meydanlarına doğru artan topuk sesleridir, artan topuk sesleri bir şeylerin değişeceğinin de habercisidir.

27.12.2010                                                                                  isiktaban@mynet.com.