TKB Sakarya Şubesi cezaevindeki kadınları unutmadı

2011-01-01

TKB cezaevindeki kadınları unutmadı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle her sene Ferizli Cezaevi’nde mahkum olan kadınları ziyaret eden Türk Kadınlar Birliği (Sakarya) Şubesi, geleneğini bu sene de bozmadı. Başkan Tevhide Yağan başkanlığında gerçekleştirilen ziyarette ise kadın mahkumların sıkıntıları dile getirildi. Ziyarette kadın mahkumlara çiçek takdiminde bulunan Başkan Yağan ve yönetim kurulu üyelerin de zaman zaman duygulandığı gözlerden kaçmadı.

Ziyarette ilk olarak bir konuşma yapan TKB Şube Başkanı Tevhide Yağan, kadınların cezaevinde sayısının azalma olduğunu gördüğünü ve bunun oldukça sevindirici olduğunu dile getirerek, “Biz sizleri her sene ziyaret ediyoruz. Ancak bu sene kadın mahkumlarının sayısının az olmadı bizi sevindirmiştir. Sizleri de Allah kurtarsın. Biz cezaevlerini oldukça önemsiyoruz ve her sene kadınlar gününde ziyaret ediyoruz” dedi.

Kadın mahkumlardan sıkıntıları olup olmadığını soran Yağan, kadınlardan ‘Bir sıkıntımız yok’ cevabını aldıktan sonra ise, “Savcımıza, Cezaevi Müdürümüze ve çalışanlara çok teşekkür ediyorum. Ferizli Cezaevi’nde bir sıkıntınızın olmaması oldukça sevindirici. Zaten Savcımız, Müdürümüz ve çalışanlarımız oldukça titiz hareket ediyor. Kendilerine tüm sorunları çözdükleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bu arada kadın mahkumların, yaptıkları el emeği çalışmaları gösterip satmak istemelerinin ardından Başkan Yağan, “Siz bunları çoğaltın ve bize gönderin biz de satmak için yer bulalım” dedi. Bu arada annesiyle birlikte cezaevinde bulunan küçük hasrete ise Kadınlar  Birliği üyesi ve Kadınca Giyim’in sahibi Pervin Cumhur Uraslı, giyindirme sözü verdi. Uraslı küçük hasret için hazırlayacağı giyim malzemelerini de kendisinin ziyaret edip vereceği sözünü verdi. Ziyaretin sonunda ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle pasta kesildi.