TKB Sakarya Şb. tarafından düzenlenen Muhteşem Balo

2011-01-01

TKB’den Muhteşem Balo

Türk Kadınlar Birliği (Sakarya) Şubesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle her sene düzenlediği Kadınlar Günü Balosu, ARYA Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Şölen havasında geçen baloya Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Davetlilerin büyük ilgi gösterdiği törende ise ilk olarak bir konuşma yapan TKB Şube Başkanı Tevhide Yağan, 8 Mart’ın kadınların kutladığı uluslararası barış günü olduğuna dikkat çekerek, günümüzde kadın haklarının kazanılmasında nerelerden başladığını ve bu günlere nasıl gelindiğinin hatırlanması için özel bir gün olduğunu söyledi.

Yağan, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü ülkemiz içinde de kadın haklarının kazanılması, iyileştirilmesi için kanunun gündeme gelmesinde de önemli bir gün. Kadın haklarının ülkemizde kullanımı ne yazık ki homojen bir dağılım göstermiyor. Kazanılan deneyimlerin, tüm ülke sathına yayılması için yılda bir gün olsa da dünya kadınlar günü bizim için ayrı bir önem taşıyor. Bu nedenle siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, sendikalar ve her kuruluş kadın haklarını kendi penceresinden değerlendirmede bulunurlar. Amacımız Atatürk’ün gösterdiği bilim ve çağdaşlık yolu olan bağımsızlık, özgürlük, eşitlik, hakça paylaşım, adalet, insan onuru, sevgi ve barış çizgisini çizmektir. Bu Atatürk’ün çizgisidir. Bu nedenle ulusal birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Layık Cumhuriyet ve kazanımlarını savunmak ve sahiplenmek adına, Türk kadını olarak cephemizi genişletmek ve sıklaştırmak zorundayız” dedi.

Yağan konuşmasının ardından ise milletvekili aday adayı olan kadınları sahneye davet etti. Davete katılan AKP Milletvekili Aday Adayları Sevda Uyanır ve Sevda Gürsel, MHP Milletvekili Adayı Oya Arapoğlu, CHP Milletvekili Aday Adayı Melek Gürevin sahneye çıkarak hem davetlilere selamladı hem de birbirlerine başarılar diledi. TKB Şube Başkanı Tevhide Yağan ise, kadın adaylara büyük önem verdiklerini dile getirerek, “Bu sene kadın aday adaylarının çoğalması bizleri son derece mutlu etti. Biz aday hatta milletvekili olarak sizleri mecliste görmek istiyoruz” dedi. Programda daha sonra ise derneğe destek veren Değişim Dershanesi, Sentez Dershanesi, Modern Yöntem Dershanesi, Final Dergisi Dershanesi, Vizyon Dershanesi, Avrupa Dil Desrhanesi, Bildil Dershanesi ve Kavram Dershanelerine plaket verildi. Plaketi sahiplerine veren Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer ise ‘Eğitime verdikleri destekten ötürü kendilerine teşekkür ediyorum’ dedi.

Programda Ressam Mihriban Uygul’un yapmış olduğu Atatürk Portresi ise her sene olduğu gibi de bu sene de açık arttırmayla sahibini buldu. Atatürk Portresini ise SATSO’un çiçeği burnundaki başkanı Mahmut Kösemusul’un eşi Filiz Kösemusul 5 bin TL olan en yüksek rakamı sunarak aldı. Kösemusul’a Atatürk Portresini ise Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer verdi. Sezer, ‘Eğitime olan destek, bir eğitimci olarak beni çok mutlu ediyor. Yıldız hanıma çok teşekkür ediyorum. Atatürk, 73 yıl sonra da eğitime hala destek veriyor” dedi. Filiz Kösemusul ise, “Eğitim eşittir insandır. Eğitimin önemini biliyorum. Hepinize teşekkür ederim” dedi. TKB Şube Başkanı Tevhide Yağan ise, portrede kazanılan 5 bin TL’nin 20 öğrenciye burs olarak kullanılacağını söyledi.

Oldukça neşeli geçen balonda daha sonra ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle pasta da kesildi. Programa katılan kadınların da katıldığı ve Atatürk portresini alan Filiz Kösemusul’un kestiği pasta kesimi sırasında kadınlar, 10 yıl marşını bir ağızdan okuyarak Türk Bayraklarını büyük bir coşkuyla salladılar. Muhteşem geçen balonun sonunda ise hareketli şarkılar eşliğinde davetliler doyasıya eğlendi.