TKB Sakarya Şubesi Trabzonlular Derneğini ziyaret etti.

2011-01-01

‘Sığınma evinin olmayışı en büyük sorunumuz’

Türk Kadınlar Birliği Sakarya  Şube Başkanı Tevhide Yağan ve yönetim kurulu, Sakarya Trabzonlular Derneği Başkanı Ahmet Tufan Demircioğlu ve yönetimini ziyaret ederek, ortak çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulundular. Ziyarette ilk olarak bir konuşma yapan Trabzonlular Derneği Başkanı Ahmet Tufan Demircioğlu, derneklerinin bu yıl 20’nci yılını kutladığını belirterek 920 bin nüfuslu Sakarya’da resmi olarak 60 bin Trabzonlu’nun bulunduğunu açıkladı. Eğitim alanında çalışmalarına devam ettiklerinin altını çizen Demircioğlu, mutlaka ve mutlaka ilimize erkek öğrenci yurdu kazandırmak istediklerini söyledi. Demircioğlu, “Sakarya Üniversitesi’nde 2 bin 500 civarında Trabzonlu çocuğumuz okumaktadır. Bu çerçevede öğrencilerimiz için öğrenci yurdu yaptırmak istiyoruz. 8 aydır bunun mücadelesini veriyoruz. Ama önümüzdeki ay içerisinde bu projemizi sonuca kavuşturmak istiyoruz” dedi.

Sakarya’da ev tutan öğrencilerin çoğunluğunun hasarlı binalarda oturduğu gerçeğini bir kez daha gözler önüne seren Ahmet Tufan Demircioğlu, “Biz bu her platformda dile getirdik ama hala bu sorun devam ediyor. Yapmayı hedeflediğimiz öğrenci yurdu ile 500 civarında öğrencimizi bu gerçekten kurtarmak istiyoruz” ifadesini kullandı. Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, Atatürk’ün istediği doğrultusunda derneklerinin kurulduğunu belirterek, derneklerinin yardım değil eğitim derneği olduğunu söyledi. Göreve geldiklerinden bu yana bin 256 okuma yazma bilmeyen kadına okuma yazma öğrettiklerini, 2 bine yakın nikahsız kadına resmi nikah ile evlendirdiklerini belirten Yağan, son olarak ise Ferizli Cezaevi’nde kalan hükümlü kadınlara yönelik tekstil kursu düzenleyeceklerini söyledi.

Yine bu zaman zarfı içerisinde Doğumevi Hastanesi’ne bir oda kazandırdıklarını dile getiren Yağan, her sene 20 öğrenciye burs sağladıklarını ve 7 çocuğu da dershaneye gönderdiklerini ifade etti. Kendileri sadece  Devlet ile çalıştıklarını hatırlatan Yağan, sığınma evinin de mutlaka yapılmasını istedi. Yağan, “Biz yıllardır bir kadın sığınma evini ilimize kazandırmak için çabaladık, her platformda dile getirdik ama hala sığınma evimiz yok. Bu bizim yıllardır en büyük sorunumuz olmuştur. Ama biz ne olursa olsun ayakta duracağız ve mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. Eğitimi olmayan kadınlar için çabaladıklarını sözlerine ekleyen Yağan, Sakarya’da kadın olmanın çok zor olduğunu, kadın derneği olmanın da daha da zor olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından ise Trabzonlular Derneği Başkanı Ahmet Tufan Demircioğlu, eğitim ile ilgili her konuda destek vereceğinin sözünü verdi.