TKB Sakarya Şubesi kadın aday adaylarını buluşturdu.

2011-01-01

‘Kadınlar olarak

bir tarih yazıyoruz’

Türk Kadınlar Birliği Sakatya Şubesi, Haziran ayında gerçekleşecek olan Genel Seçimler için çeşitli partilerden aday adayı olan kadınları, Rastaban Restoran’da düzenlediği kahvaltı ile topladı. Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası (SATSO) Başkan Yardımcısı Yıldız Bezek ve SATSO Kadın Girişimciler Komisyonu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu, Av. Reyhan Şahin ve Eczacılar Odası Eski Başkanı Fisun Çetin’nin de katıldığı programda ilk olarak TKB Şube Başkanı Tevhide Yağan bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Sakarya’da bir ilkin gerçekleştiğini ifade eden TKB Şube Başkanı Tevhide Yağan, “İlimizde bu seçimde oldukça fazla bayanımız aday adayı oldu. Bu benim bir rüyamdı. Bu yüzden çok sevinçli ve mutlu olduğumuzu bilin. Şunu söylemeliyiz ki kadınlar olarak bir tarih yazıyoruz. İnşallah Sakarya’da bir ilki gerçekleştirip bir tane de olsa bir kadın milletvekilimizi meclise göndeririz. Şunu herkes bilmelidir ki,  ne kadar çok olursak, Genel Merkezlere baskımız da o kadar rahat ve etkili olur” dedi.

Bundan sonraki süreçte bir İzleme Komisyonu kuracaklarını açıklayan Yağan, “Her sivil toplum kuruluşundan bir kişinin içerisinde bulunduğu bir izleme komisyonu kuracağız. Eczacılar Odası eski Başkanı Fisun Çetin’in başkanlığında oluşacak olan İzleme Komisyonu, milletvekillerimizi 6 ayda bir toplayıp, sorunlarımıza çözüm isteyecek, milletvekillerimizin çalışmalarını takip edecektir. Haziran ayında gerçekleştirilecek olan seçimlerde milletvekili seçilenler, daha çok çalışmak zorunda. ‘Ben seçildim artık yatayım’ diye bir şansı olmayacak. Bizde gerçekleştireceğimiz toplantılarda milletvekillerimizden sorunlarımıza çözüm isteyeceğiz ve takipçisi olacağız” dedi.

Yağan’ın ardından söz alan SATSO Kadın Girişimciler Komisyonu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu ise, kadın aday adaylarının sayısının yüksek olmasının çok sevindirici olduğunun altını çizerek, “Tevhide başkanımızın dediği gibi bu Sakarya’da bir ilktir. Umarım bunun devamı gelir ve bayanlarımızı Ankara’da görürüz” diye konuştur. SATSO Başkan Yardımcısı Yıldız Bezek ise, “SATSO’da bir ilk gerçekleşti ve kadınlarımız yönetimde yer aldı. Umarım bu ilk seçimlere de yansır ve kadınlarımızı mecliste görürüz. Hepinize bol şanslar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ise adaylara söz verildi. Her aday kendini tanıtı ve kadın sorunlarını dile getirdi. Tüm bayan aday adaylarının da üzerinde birleştiği en önemli konu ise Sığınma Evi eksikliği oldu. Bu konuda söz alan Tevhide Yağan ise, “Evet. Bu sorunu yıllardır yaşıyoruz. Defalarca da dile getirdik ama ne yazık ki bir çözüm bulunamadı. Bundan sonra ki dönemde bu sıkıntının giderilmesini milletvekillerimizden ve yetkililerden bir kez daha talep edeceğiz. Çünkü sığınma evinin kurulması yasal bir zorunluluktur” dedi.

Topantıya ise AKP’den aday adayı olan Sevda Gürsel, Şengül Morgül, Lale Güngör, Leyla Ekmen Epözdemir, Nejla Akyüz, Aysel Özdemir Alkevli, Özlem Berk, CHP aday adayları Ayça Taşkent, Ayşe Kılıç, Melek Gülevin, MHP aday adayı Oya Arapoğlu, DSP aday adayları Jale Tapşın, Nurhayat Özdemir, Türkiye Partisi aday adayı Sibel Hamzaoğlu katıldı.