TKB'den Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'na ziyaret

2011-01-01

TKB'den SATSO'ya hayırlı olsun ziyareti

Akgün Altuğ'un Milletvekili Aday Adayı olmasından sonra Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanlık koltuğuna oturan Mahmut Kösemusul'a Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan ve yönetimi hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette ilk olarak bir konuşma yapan ve Hayırlı Olsun dileklerini Kösemusul'a ileten Tevhide Yağan, siyaset döneminde bayan adayların çoğunlukta olmasının da son derece sevindirici olduğunu söyledi. Yağan, "Bu aşamadan sonra mutlaka kadın aday adaylarımız, seçilme şanslarının yüksek olduğu sıralara aday olarak yerleştirilmesi en büyük dileğimizdir. Türk Kadınlar Birliği olarak en az 3 kadınımızın milletvekili olarakta görmek istiyoruz" dedi.

Dernek olarak yapmış oldukları çalışmalar hakkında da bilgi veren TKB Şube Başkanı Tevhide Yağan kendilerin bir eğitim derneği olduklarının bir kez daha altını çizdi. Yağan, "Şu anda açmış olduğumuz okuma ve yazma kurslarımız devam ediyor. Biz kadınlarımıza yönelik eğitim alanında bir çok kurs açtık açmaya da devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte Ferizli Cezaevi'nde kalan kadınlarımız için tekstil kursu düzenleyeceğiz. Umarım bu kursumuzda da hedeflediklerimize ulaşırız. Ama biz eğitim alanındaki sorumluluğumuzu biliyoruz ve bu çerçevede üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz" dedi.

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ise Yönetim Kurulu Üyeleri arasında kadına yer verdiklerini ve kadına önem veren bir kurum olduklarını dile getirerek, "Bir önceki Başkanımız Akgün Altuğ döneminde yönetim kurulunda bir kadın üyemiz vardı. Benim başkanlık döneminde ise Başkan Yardımcımız bir bayan. Bu SATSO tarihinde bir ilktir. Kadının önemini benimsemiş bir kurumuz. Bayan Girişimciler Kurulumuz da çalışamalarına aralıksız devam ediyor. Bizde her desteği verdik vermeye de devam edeceğiz" dedi. Yağan ise bu durumun kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi. Ziyaretin ardından TKB Başkanı Tevhide Yağan ve yönetimi SATSO Başkan Yardımcılığına getirilen Yıldız Bezek'i de ziyaret etti. Ziyarette Bezek'e çiçek taktiminde bulunan Yağan, "Siz bizi gururlandırdız. Bu yüzden başarılarınızın devamını diliyorum" dedi. Yıldız Bezek ise gerçekleştirilen bu ziyaretten son derece mutlu olduğunu dile getirdi.