TKB Şişli Şubesinin Ocak-Mart 2011 Etkinlikleri

2011-01-01

TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ ŞİŞLİ ŞUBESİ

OCAK – ŞUBAT –MART ETKİNLİKLERİ

• 10 Ocak tarihinde Adalar Şubesinin ev sahibi olduğu şubeler toplantısında ses getirecek etkinliklerin beraber yapılması kararı alındı.

• Şişli Kaymakamı Sn.Mehmet Öklü’ün daveti üzerine ilçede bulunan diğer sivil toplum örgütleri ile yapılan bir toplantıya katıldık.

• 12 Ocak’ta Ayasofya Müzesi rehber eşliğinde gezildi. Sultanahmet’de bulunan Erten Konak’da Anadolu’muzun kültür zenginliklerinden biri olan oyalarımızın sunumu ve hikayeleri zevkle izlendi.

• Kızları için yardım isteyen Erbil Işık isimli bir babanın feryadına duyarsız kalamadık. Kızı için ödeyemediği yurt ücret şubemizce ödendi.

• 20 Ocak tarihinde İstanbul Şubesinin düzenlediği çaya katıldık.

• Üyemiz Ayşe Şenok tarafından doğudaki öğrencilerin bot ihtiyacı şubemiz adına yollandı.

• 16 Ocak tarihinde CHP Bakırköy kadın kollarının toplantısına katıldık.

• 18 Ocak Ayazağa İlköğretim okuluna ödev evi projemizi anlatmak üzere gidildi.

• 25 Ocak tarihinde Kartal CHP kadın kollarının daveti üzerine toplantılarına katıldık.

• 2 Şubat’da dostlarımızla “Büyük İkramiye” isimli tiyatro oyununa gidildi.

• 9 Şubat’da Resneli Niyazi İlköğretim okulunda şubemiz tarafından teşrifi yapılan seminer salonuna, unutmadığımız arkadaşımız Güner Özben’in ismi verildi. Tören sonrası ev sahibi olarak İstanbul Şubeler toplantısı yapıldı.

• 17 Şubat’da davetleri üzerine kadın kuruluşlarının toplantısına katıldık.

• 21 Şubat’da Kadın Eserleri Kütüphanesinden Prof. Nevin Ateş tarafından 1923’den itibaren Kadın Hareketinin içinde Kurucularımızdan Nezihe Muhittin’in hayatını dinledik.

• Şubemizin Burs vererek Mezun ettiği genç öğretmenimiz Burcu Er, tayin olduğu Van, Erciş Kadriye Çiftçi İlköğretim Okulu öğrencileri için istediği yardımı, dostlarımız Adel Kalem fabrikası tarafından 8 koli, kalem, defter, eğitim malzemesi, oyuncak ve giysi ile şubemiz tarafından Bilgisayar ve botlar 550 çocuk için yollanmıştır.

Kahraman Maraş’da kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar gününde açılan kadın okuma ve atölyesi için kitap ve terzilik malzemeleri götürüldü.

• 3 Mart tarihinde Şişli Halk Eğitim Merkezinde Dr.Melike Batukan tarafından kadın sağlığı konulu bir panel verildi.

• 18 Mart’da Dünya Bankasının daveti üzerine Koç üniversitesindeki “Eğitimde Kalite” konulu konferansa katıldık.

• 25 Mart’da Akadlar Kültür Merkezinde bütün İstanbul Şubelerinin katılımı ile Prof.Dr. Haluk Abbasoğlu tarafından verilen  “Antik Çağdan Günümüze Kadın” konulu konuşması İstanbul dışından da davet edilen hanımlarımız tarafından ilgi ile dinlendi.

• Dostlarımız tarafından bizlere ulaştırılan temiz ve bakımlı giysiler, ihtiyacı olanlara ulaştırıldı.  Burslu çocuklarımıza yaptığımız ödemeler düzenli olarak devam ettirildi.

Şişli Şubesi Adına,

Ersin Özütürk