TKB Sakarya Şubesinin öncülüğünde Aşçı Yardımcılığı Kursu açılıyor.

2011-01-01

TKB Başarıdan Başarıya Koşuyor

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi  yine bir ilke imza atıyor. TKB öncülüğü ve İş Kur İl Müdürlüğü ile Erenler Belediyesi’nin de desteğiyle düzenlenen Aşçı Yardımcılığı Kursu hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Türk Kadınlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Zuhal Akbaş, bu projenin ilimizde bir ilk olduğunu söyledi. Akbaş, “Kadınlarımız bu kursa gittikleri süresince İş Kur tarafından gündelik 15 TL para ile İş Kur sertifikalı belgesini alacak. Erenler Belediyesi ise bu kursun temlik malzemesini karşılayacaktır. Bu kursa 18 – 35 yaş arası lise mezunu bayanlar başvurabilecek. Kursun toplam süresi 272 saat olup, Yunus Çiloğlu Lisesi’nde gerçekleşecektir” dedi.

Bu kursun Yönetim Kurulu Üyesi Zuhal Akbaş’ın yoğun çabaları sonrasında gerçekleştiğini dile getiren TKB Şube Başkanı Tevhide Yağan ise, bu projenin takipçisi olacaklarını söyledi. Her faaliyetlerinde başarıdan başarıya koştuklarının altını çizen Yağan, “Kurs açmak sorun değil ama kurs sonrasında kursiyerlere iş bulmak sorun. Daha önce açtığımız çocuk bakıcılığı – hasta bakıcılığı gibi kurslarımızda sertifikasını alan kursiyerlerin bir bölümü iş bulamamıştır. TKB olarak bir ilke imza atacağımız bu kursumuzla iş bulma konusunda takipçi olacağız.Bütün yemek şirketlerini gerekirse gezerek, kursa katılan bayanlarımıza iş imkanı sağlayacağız” diye konuştu.