TKB Sakarya Şubesinden Kadın Aday Sıralamasına Tepki

2011-01-01

Bayan Aday Sıralamasına

TKB’den tepki

2011 Haziran seçimlerinin kadınlar açısından başarılı olmadığını söyleyen Türk Kadınlar Birliği (TKB) Yönetim Kurulu Üyesi Zuhal Akbaş, eşit temsil haklarını yine erkeklere bıraktıklarını söyledi. Düzenlediği basın açıklamasında konuşan Akbaş, “Bu demek değildir ki, kadın örgütleri ve siyasi partilerde çalışan kadın kolları yeterince başarılı olamadık. Bundan sonraki seçimlere daha çok katılımın sağlanması için, elimizden gelen her şeyi yapacağımızı biliyoruz” dedi.

Kadın örgütlerinin seçilebilir sırası olarak ilk 3’ü kabul ettiklerinin altını çizen Zuhal Akbaş, “Sakarya’daki siyasi partilerdeki kadın dağılımına baktığımızda kadınlarımızın seçilebilir sırada olmadıklarını görüyoruz. İktidar partisindeki kadın adayımız olan Sn: Ayşenur İslam’ında 4’ncü sıradan aday olması manidardır. En şanslı görünen aday olmasına rağmen 4’ncü sıra seçilebilir bir sıra değildir. Sakarya’yı tanıyan ve siyasi partilere çok hizmetleri olan değerli kadın aday adaylarımıza haksızlık yapılmıştır. Her konuda donanımlı olan siyasetin tabanından gelen bu değerli kadınlar listeye dahi girememiştir. Bunun sebebi de genel merkezden ziyade il teşkilatlarında bulunan erkek bakış açısıdır” ifadesini kullandı.