Demokrat Partililer TKB Sakarya Şubesini ziyaret etti.

2011-01-01

DP’ilerden TKB’ye ziyaret

Seçim çalışmalarına başlayan Demokrat Parti Milletvekili Adayları İl Başkanı Mehmet Mangıroğlu’nun önderliğinde Türk Kadınlar Birliğini (TKB) ziyaret etti. Ziyarette TKB Başkanı Tevhide Yağan ve yönetimi ile görüşen DP’liler, öncelikle kendilerini tanıttı. Daha sonra bir konuşma yapan TKB Şube Başkanı Tevhide Yağan, kadın milletvekili adaylarının seçilebilir sırada gösterilmemesinin kendilerini üzdüğünü ancak DP’nin birinci sıraya kadın aday koyması ve listede 3 kadın adayının da olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Yağan, “Biz aday sıralaması öncesinde de kadın milletvekilleri adaylarına destek vereceğimizi açıklamıştık. Çünkü bunu bir kadın hareketi olarak gördük. Bir kadının bir yerde bulunması öncelikle ortamın kalitesini arttırır diye düşünüyoruz. Ancak listeler açıklandığında büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. Kadın adaylarımızın sıralaması ne yazık ki seçilebilir sırada değildi” dedi.

Dernek olarak kesinlikle siyaset yapmadıklarını ve sadece kadınların seçilebilir hakkının ön planda olmasını istediklerini altını çizen Yağan, “Kadın adaylarımızı seçilebilir bir sıraya koymanız bizi çok mutlu etti. Bundan sonraki seçim çalışmalarınız da sizlere başarılar diliyorum” dedi. Ziyarette son olarak bir konuşma yapan DP İl Başkanı Av. Mehmet Mangıroğlu ise, “Demokrat Parti kadına önem veren bir partidir. Ve bu ülkede ilk olan kadın Başbakanı partimiz çıkarmıştır. Bu sebeple sizlerin desteğini bekliyoruz” dedi.