Nisan/Mayıs/Haziran 2011 Çalışma Raporu

Şişli Şubesi

Nisan, Mayıs, Haziran 2011
       Çalışma Raporu

Kanada Toronto Üniversitesi’nde görevli akademisyen Pınar Dokumacı’nın ülkemizdeki sivil toplum kuruluşları hakkındaki tez çalışmaları için şubemizden istediği görüşme talebi üzerine yaptığımız toplantıda, Sayın Dokumacı’ya Türk Kadınlar Birliğinin  Atatürk’ün gösterdiği bilim ve çağdaş uygarlık yolundaki amacı ve çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Şişli Belediyesin’de danışman olarak çalışan Sayın Beyhan Aydın’ın daveti üzerine gerçekleştirdiğimiz toplantıda, şubemizin hayata geçirmek istediği projeler hakkında bilgi vererek desteklerini rica ettik. Kadınımızın üretime katılımının sağlamak amacıyla okullarda düzenlemek istediğimiz etüt sınıfları için yaptığımız çalışmaları anlattık. Şişli Belediyesiyle hem bu proje hem de ilerleyen dönemler için yapılabilecek ortak projeler hakkında çalışma alanları belirledik.

13 Nisan’da, öğretmen arkadaşımız Neşe Soysal’ın vefalı öğrencileriyle beraber Anıtkabir ziyaretimizle başlayan kuruluş yıldönümümüze katılmaktan onur duyduk.

23 Nisan Çocuk Bayramı’nda öğrencimizi Sunay Akın’ın kurduğu İstanbul Oyuncak Müzesi’nde “Sokak Oyunları” etkinliğine ve eğlenceli aktivitelere davet ederek onların neşelerine ortak olduk. Üye arkadaşımız Birgül Büte tarafından 23 Nisan kutlamaları kapsamında oluşturulan çocuk korosu çalışmaları için şubemiz adına maddi katkıda bulundu. Kendisine teşekkür ederiz.

5 Mayıs’ta Maçka Teknik Üniversitesin Taş Kışla kampusün de yapılan, Haklı Kadın Platformunun toplantılarına katılarak kadın milletvekili adaylarımızı tanıdık ve yapmak istedikleri çalışmaları dinledik.

Dostlarımızın burs vererek destek olduğu Çapa Tıp Fakültesi’nde başarılı bir şekilde okuyan kızlarımızla, üyelerimiz buluşarak beraber güze bir gün geçirdik.

TKB İstanbul Şubesi’nin düzenlediği Bediha Muvahid Ödül Törenine katılarak İstanbul şubesinin başarı ve mutluluklarını paylaştık.

Mahmut Şevket Paşa Halk Eğitim Binası’nda kurs gören hanımlara, eğitim sorumlusu Sn. Kadriye Türker tarafından “Çevre temizliği, deterjan kullanımı” konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bursiyerlerimizden bir kız öğrencinin annesi, eşi tarafından gördüğü şiddetten dolayı çok mağdur olduğundan, üyemiz Ayşe Şenok’un yardımlarıyla, anne ve kızın evinin tüm beyaz eşyaları ve gıda ihtiyaçları karşılanmıştır. Kendisine bu duyalılığından dolayı çok  teşekkür ediyoruz.

Çok başarılı bir bursiyer  öğrencimize ihtiyacı olan bir bilgisayar hediye edildi.

İstanbul’da vefat eden bir doktorun kütüphanesinde bulunan kıymetli tıp kitapları, aracılığımızla İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi kürsüsüne bağışlandı.

Şişli Şubesi olarak geçtiğimiz dönem yeptığımız bilgilendirme toplantılarında kadınlarımıza toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için kendilerinin üretime katılmalarını, eğitilmelerinin önemini anlatmaya çalıştık. Ülkemizdeki bu sorunların çözümünün yine kadınımızın eğitimi ile aşılabileciğini örneklerle gösterdik.

İstanbul, Beyoğlu ve Şişli Şubeleriyle beraber Saklı Köşkte çaylı bir toplantı düzenlendi.

Beyoğlu Şubesinin düzenlediği motor gezisine  ve Üsküdar Şubesinin düzenlediği yemeğe  kalabalık bir üye sayısıyla katılarak destek verdik.

Üyelerimizden Meral Genç tarafından Van Erciş Kadriye Çiftçi İlköğretim Okulu’nun kütüphanesi için içerisinde çocuk klasiklerinin ve kaynak kitapların bulunduğu 18 koli kitap gönderildi. Okul müdürü ile görüşülerek kütüphanenin yaz tatilinde de açık kalması istendi, böylece çocukların haftada iki gün kütüphaneden faydalanması sağlandı. Bu okuldaki kütüphane Şişli Şubesi tarafından tamamlanmıştır. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Ellerinden gelen her imkanı kullanarak bize destek veren tüm üyelerimize ve dostlarımıza tekrar tekrar teşekkür ederiz.

ŞİŞLİ ŞUBE BAŞKANI

ERSİN ÖZÜTÜRK