Sakarya'da, TKB İş Kadınlarını Bir Araya Getirdi.

2012-01-01

Türk Kadınlar Birliği Sakarya şubesinin sakaryadaki iş kadınlarını bir araya getirdiği kahvaltılı basın toplantısı iş kadınlarından büyük ilgi gördü .

Türk Kadınlar Birliği Sakarya şubesi tarafından Adapazarı Arya Hotelde düzenlenen toplantıda Türk Kadınlar Birliği Sakarya şubesinin İş kadınlarına verdiği kahvaltıda ayrıca Sakarya Sağlık İl Müdürlüğü ile birlikte düzenleneceği "Anne Sigarayı Bırak" projesi de kamuoyuna duyuruldu. Sakarya'da ki iş kadınları bir araya geldiği toplantıya çok sayıda STK temsilcisi de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, bir Sivil Toplum Kuruluşu olduklarını hatırlatarak, Sakarya Sağlık İl Müdürlüğü ile birlikte ortaklaşa düzenleyecekleri "Anne Sigarayı Bırak" kampanyası ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Yağan proje ile sigara içen kadınların, sigarayı bırakmaları için geniş kapsamlı bir çalışma yapacaklarını vurgularken, projenin başarılı olması için ellerinden geleni yapacaklarını söylerken iş kadınları ile yaptığımız bu toplantıların devamı gelecek, Sakarya'daki mimarlar , mühendisler ve çeşitli iş kolları ile hep böyle bir araya gelerek çalışan kadınlarımız için sürekli projeler üreteceğiz dedi. Yağan konuşmasında, "Bu projenin yanında çok sayıda faaliyetimizi de devam ettiriyoruz. Dernek olarak çok sayıda sertifikalı kurs düzenledik ve düzenlemeye devam ediyoruz. Fakat kurslarımızda kurs gören kadınlarımız sonradan iş bulmakta sıkıntı çekiyor. Bu sebeple iş kadınlarının bu konuda daha çok duyarlı olmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.