TKB Şişli Şb.2012 Yaz ve Sonbahar Çalışmaları

TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ ŞİŞLİ ŞUBESİ

2012 YAZ VE SONBAHAR ÇALIŞMALARI

1-   BURHANİYE ÇALIŞMALARI:

Belediye tarafından yaptırılan ve şubemizce İstanbul’dan temin edilen büro eşyalarıyla donatılan binanın açılışına TKB adına katıldık

Beldede yeni evlenen bir çiftin ev eşyaları dostlarımızın sayesinde tamamlandı.

Belediyenin kadın dayanışma birimi ile yapılan toplantıda Kadının Hakları Derneği yayınlarından bu birimin faydalanmasınnı sağladık.

2-Büyük Çekmece Belediyesi AB dış ilişkiler md.Selin Burçak Ünal tarafından davet aldığımız Merkezi Finans İhale Biriminin kadına şiddetle yerel ve ulusal sivil toplum kuruluşlarının kapasitesini güçlendirme hibe programına katıldık.Proje sahibi olarak B.Çekmece Belediyesi ile beraber gelişecek olan bu proje önümüzdeki dönem geçeceği ikinci dönem aşamasından sonra TKB’nin İstanbul şubeleri ile beraber yürütülecektir.

3-ERASMUS bursu kazanan tıb öğrencisi kızımız Müzeyyen Karakullukçu’nun yaz boyunca ingilizce kursu alması dostlarımızın desteği ile gerçekleşmiştir.Polonya’ya giderken kendisine elbirliğiyle temin edilen nakit yardımında bulunuldu.

4-İstanbul Ü.de düzenlenen ve genel başkanımızın da konuşmacı olduğu Hukuki Eşitsizliklere Karşı Mücadele ve Kazınımlar konulu seminere katıldık.

5-Kadın Kuruluşlarının düzenlediği 29 eylüldeki panele katılarak av.Ümit Kocasakal’dinledik.

6-Dr.Nihal Çamlıbel 10 ekimdeki toplantımıza katılarak (NİYE CUMHURİYET KADINI OLAMADIK) konulu sunumu izlendi.

7-Haklı Kadın Platformu tarafından 13 ekimde Santral İstanbul’da düzenlenen ve Konak Bld.Baş.Hakan Taratar’ın da konuşmacı olduğu panale katıldık.

8-Büyük Çekmece Bld.tarafından düzenlenen ve av.sayın Aydeniz Tuskan’ın da konuşmacı olduğu 16 ekimdeki AVRUPA YEREL DEMOKRASİ etkinliğine  İstanbul şubeleri olarak katıldık.

9-Üyemiz Cansen Bekleriz rehberliğinde 17 ekimde Yeraltındaki İstanbul konulu kültür gezisi yaptık.

9-28 ekimde cumhuriyet yürüyüşüne katıldık

10-20 ekim Cumhuriyet bayramı etkinliği kapsamında Pendik Şubesince düzenlenen Enver Çelik İ.Ö.Okulundaki programa İstanbul şubeleri olarak katıldık.

11-Kadıköy Şb.Kader ve Kadın Hareketi partisinin ortaklaşa düzenlediğ konferansa katıldık.

12-3 kasımda ATAMIZI anma programına katıldık.

13-Akatlar Kültür Merkezinde düzenlenen 11 kasımdaki Atamızı anma programına katılarak gazeteci Mete Akyol ile doç.dr.Orhan Çekiç’in konuşmalarını izledik.

14-10 kasımdski resmi  törenlere katıldık.

15-24 kasım öğretmenler günü armağanı olarak Muhsin Ertuğrul Tiyatrosuna Kurtuluş İ.Ö.O.öğretmenleri için bilet alınmıştır.

16-Üyemiz Yasemin Musluoğlu tarafından bursiyerimiz Yağmur Çakır ingilizce kursuna gönderilmiştir.

17-Denizli’de düzenlenen 5 aralık etkinliklerine  katıldık.

18-Tüm İstanbul şubelerince yeni yıl yemeği düzenledik.

19-Şişli Halk E.Merkezi’ndeki mutfağımız belediyenin de desteği ile daha büyük bür alana taşındı.Bu dönemde 60 öğrenci yemek ve pastacılık kurslarına devam ediyor.Yıl sonunda ahçılık sertifikası alarak meslek sahşbş olacaklar.Biz de şubemiz olarak malzeme ve mutfak gereçleri alarak katkıda bulunuyoruz.Üyemiz Ayşe Şenok elektrikli gereçleri bizzat temin etmiştir.

20-Ülke çapında 11 Şiddeti Önleme ve izleme Merkezlerinden İstanbul’da açılan birimine giysi yardımında bulunduk.

21-Giysi yardımlarımız:  İTÜ maçka kampüsü giysi odasına.Bolluca Cocuk Köyü’ne.

22-yeni mezun olan hukukçu gençlerimize ev eşyaları ve giysi yardımı yapıldı.

23-Ayşe Şenok tarafından bursiyer kızlarımıza yeni yıl armağanları alınmıştır.

24-Ağrı Tutak Gazi İ.Ö.O.na atkı bere eldiven alınarak gönderilmiştir.Ayrıca Faber kalem fabrıkasının kalem yardımı yapmasına aracı olunmuştur.

25-İkinci başkanımız Gil Bursalıgil tarafından ilçemiz okullarında obezite ile ilgili bilgilendirme seminerleri düzenlenmiştir.