8 Mart 2013 Dünya Kadınlar Günü

2013-01-01

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kent meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi Başkanı Tevhide Yağan, burada yaptığı açıklamada, Türkiye kadınlarının yeni bin yılda çağdaş uygarlık yolunda daha çok mesafe katetmesi gerektiği bilincinde olduklarını kaydetti.Yağan, amaçlarının Atatürk'ün gösterdiği adalet, insan onuru, sevgi ve barış çizgisini izlemek olduğuna dikkati çekerek, "En büyük gayretimiz, özlemimiz, içinde bulunduğumuz yüz yılın kadınla erkeğin eşit insanlar olarak aileden siyasal yaşama bilimden sanata tüm değerleri birlikte paylaşacakları ışıklı bir çağ olmasıdır" diye konuştu.Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi kent orkestrası üyeleri, siyasi partilerin kadın temsilcileri, çeşitli sivil toplum kuruluşları ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri, anıta çelenk bıraktı.

TKB’DEN  ZİYARETLER

Çelenk töreninin ardından Türk Kadınlar Birliği üyeleri Vali Mustafa Büyük’ü makamında ziyaret ettiler. Vali Büyük, ziyarette kadınlara Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak çiçek hediye etti.Valiliğin ardından Adapazarı Belediyesi’ne geçen TKB üyesi kadınları, Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Erol Aydın karşıladı. Ziyarette konuşan Aydın, TKB’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek kadınlara günün anısın fular hediye etti.Adapazarı Belediyesi’nden Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi’ne geçen TKB’li kadınlara Büyükşehir Belediyesi Başhekimi Uzman Doktor Aydın Sarı’yı ziyaret ettiler. TKB Başkanı Tevhide Yağan, Aydın Sarı’nın Doğumevi’ndeki başarılı hizmetlerle akıllarda yer ettiğini belirterek yeni görevinde başarılar diledi.Buradan Sakarya Üniversitesi’ne geçen TKB üyeleri, Rektör Yardımcısı Prof. Fatih Üstel’e misafir oldular. Üstel ziyarette, TKB üyelerinden birlikte çalışma sözü alırken kadınlara günün anısına çiçek takdim etti.