TKB Sakarya Şubesinin öncülüğünde Kadın Çalıştayı 10-11 Ocak 2014 tarihlerinde gerçekleştirildi.

2014-01-01

5 Aralık Kadının seçme ve seçilme hakkının yasalaşmasının 79. yıldönümü nedeniyle TKB Sakarya Şubesinin öncülüğünde Sakarya Barosu ve Sakarya Üniversitesi paydaşlığıyla Kadın çalıştayı 10-11 Ocak 2014 tarihlerinde Elmas Garden Inn otelinde gerçekleştirildi. Açılışa; Protokol, STK'lar, Siyasi Partiler, Odalar ve Sakarya halkı davet edildi.
Katılımcılar 4 gruba bölündü yaklaşık 3 ay boyunca belirli aralıklarda bir araya gelerek fikir alış verişi yaptı. Toplantılar sonucu aşağıda yer alan 4 ana başlıklar belirlendi.

Kadının Hukuksal Yolculuğu
Eğitimde Kadın
Kadının Toplumsal Statüsü
Kadın İstihdamı ve Girişimcilik

Yapılan Çalıştay da gruplar belirlenen başlıklar üzerine tartıştı sorunlar irdleyip çözüm yolları arandı.
Çalıştay'ın sonunda gelecek nesillere öncülük etmesi amacıyla grupların elde ettiği bilgilerin kitap haline getirilmesine karar verildi.