Haziran 2013/ Ocak 2014 Çalışma Raporu

2014-01-01

KADININ GÜÇLENDİĞİ TOPLUM, DAHA GELİŞMİŞ, DAHA REFAH BİR TOPLUM DEMEK.

KADININ YETKİN OLDUĞU BİR TOPLUM DAHA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DÜNYA DEMEK.

TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ ŞİŞLİ ŞUBESİ

HAZİRAN 2013 – OCAK 2014 ÇALIŞMA RAPORU

Şubemizin davet edildiği konferans ve paneller:

1. Üçüncü Kadın Sivil Toplum Kuruluşları, Eşitlik için buluşuyoruz. 21-22-23 Haziran 2013 Ankara. Katıldığımız atölye çalışmaları.

1. STK’ların kamu ile işbirliği,

2. Şönimler,

3. İnterneti daha etkin nasıl kullanırız?

4. Kadın emeği ve istihdamı konulu atölye çalışmalarına katılındı.

2. Yaz döneminden Balıkesir, Burhaniye ilçesinde kurulan kadın platformuna, “Kadının insan hakları ve Yeni çözümler” derneğinin bu konuda hazırladığı broşür, CD ve kitaplarla çalışmalarına aydınlatıcı destek verildi. Ayrıca dostlarımız ile gençlerin kitap, giysi ihtiyaçlarına karşılandı.

3. 7 Ekim 2013 tarihinde Şişli Belediye Başkanımız Sn.Mustafa Sarıgül’den gelen davet üzerine bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda TKB Şişli Şubesi ile Şişli Belediyemizin daha yakın çalışması ve işbirliği fırsatları araması konusunda fikir birliğine varıldı.

4. YESAM Derneğinin düzenlediği “Anadolu’da Buğdayın izi ve Kadın” konulu konferans izlendi.

5.  24 Ekim 2013 tarihinde Zübeyda Hanım Öğretmenevinde Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Doç.Dr. Orhan Çekiç tarafından Kurtuluş Savaşının an be an anlatıldığı bir konferans dinlendi.

6. 25-26-27 Ekim 2013 tarihlerinde Kadın Sığınakları ve Dayanışma Merkezleri kurultayına Taksim Gönen otelde katıldık.

7. 6-7-8 Kasım 2013 tarihlerinde “1000 Yıl kalkınma hedefleri, sivil toplum örgütlerinin katılımı”, konulu konferans yapıldı. Bütün dünyadan 200 sivil toplum örgütünün üyeleri Gayrettepe, Dedeman Otelinde toplanarak STK’ların daha etkin çalışması için stratejiler geliştirildi.

8. 21-22 Kasım 2013 tarihleri arasında TÜSEV ve Sabancı-Vehbi Koç vakfının desteği ile Kadir Has üniversitesin ev sahipliğinde “Sivil Toplumda Yeni Yaklaşımlar” konulu çalışmaya katınıldı.

9. 5 Aralık 2013 tarihinde TKB Edirne Şubesinin etkinliklerine katınıldı.

10. 10 Ocak 2014 tarihinde Adapazarı Barosu ve TKB’nin Adapazarı şubesinin beraber hazırladığı Kadın Çalıştay’ına katınıldı. Bu çalıştay’da atölyelerde “Kadın İstihdamı ve Girişimcilik” çalışmaya katıldık. Ayrıca kendi çalışmalarımızı ve deneyimlerimizi paylaştık.

11. Şişli Belediyesi Başkan Danışmanı Sn. Beyhan Aydın ile yapılan toplantı ve görüşmelerde çocuk gelinler konusu konuşulmuştur. Şişli varoşlarında köyünde imam nikahı ile evlendirilen çocuk gelinler ancak bebekleri olup nüfusa kaydettirilme aşamasında ortaya çıkmaktadır. Belediyenin muhtarları eğitmesi ile bu acı sorunun biraz olsa da azalması ümit edilmektedir.

Şubemizin verdiği destekler :

1. Şişli Halk Eğitimde bulunan mutfağımızın gereçleri yenilenmiştir. Mutfak için malzeme desteği verilmiş, ayrıca okulun kuaför salonunun termosifonu da yenilenmiştir.

2. 24 Kasım 2013 tarihinde Öğretmenler Günü için, Şişli Halk Eğitim Okulunun öğretmenleri, tiyatroya davet edildi.

3. Aydın’ın bir köyünde kötü bir deri hastalığına tutulan 2 kardeşe büyük miktarda ilaç ve sargı bezi yollandı.

4. Beşinci sınıfa geçen ve Tıp okuyan kızlarımız için tüm yapılan standart yardımlara ek olarak, istedikleri İngilizce kursuna kayıtları yapıldı.

5. İstanbul Teknik Üniversitesinin giysi odasına 17 çift yeni spor ayakkabı da dahil olmak üzere büyük miktarda pantolon, mont ve kırtasiye malzemesi sağlandı. TKB Kadıköy Şubesi’nin öğrenci evi için Neşe Soysal tarafından yatak, yorgan ve ev eşyası temin edildi.

Yapılan bu yardımlarda emeği geçen tüm dostlarımıza en içten teşekkürleriniz sunarız.

Şubemizin yaptığı sosyal etkinlikler :

1.      17 Haziran 2013’de Cansel Bekleriz’in rehberliğinde Düzce Samandıra Şelalelerine bir gezi düzenlendi.

2.      9 Kasım 2013 tarihinde “Atanın İzinde” diyerek, İstanbul’da Atamızın yaşadığı yerler gezildi.

3.      11 Aralık 2013’de Göztepe Vino restoranda kurucumuz Nezihe Muhittin’in akrabası Doç.Dr.Mizyal Karaçam Şengil’in katıldığı “Osmanlı’dan Gününüze Kadın Hareketi ve Öncü Kadınlar” konulu sohbet yemeği yapıldı.

4.      26 Aralık 2013’de İstanbul Boğazında TKB’nin bütün İstanbul Şubelerinin katıldığı Yeni Yıl yemeği yendi.

5.      TBK’nin İstanbul Şubelerinin katılımı ile 22 Ocak 2014 tarihinde Müjdat Gezen tiyatrosuna gidildi.

Kadın dostu İzmir kenti Konak Belediye Başkanı Sn.Dr. Hakan Tartan tarafından kurulan “Kadın Müzesi” için teşekkür ederiz.

Şişli Belediyesi'nin katkılarıyla yapılan "Bir El Ver, Bin Gönül Al" satış standı.

Sivil Toplum Örgütlerinin katılımıyla "Bin Yıl Kalkınma Hedefleri" 6-7 Kasım 2013/İstanbul-Şişli

Adapazarı Kadın Çalıştayı