Bakan Sessiz Kaldı.

2014-01-01

BAKAN SESSİZ KALDI

Türk kadınlar Birliği gectiğimiz ay yaptıkları kadın çalıştayı sonrası çalıştay paydaşlarını şehir palas otelinde  vermiş olduğu teşekkür kahvaltısında sürekli artan kadın cinayetleri için yeni  bakan olan Sakarya milletvekili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam' ın sessiz kaldığını söyledi. Serdivanda bulunan şehir palas otelinde düzenlenen kahvaltılı programda ilk olarak Türk Kadınlar Birliği şube başkanı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yapılacak olan etkinlikler için çalıştay' a katılan kadınlar ile görüş alışverişinde bulundu . 8 Mart Dünya Kadınlar gGnün de kadın cinayetlerine de dikkat çekmek için ülke genelinde cinayetlere kurban giden kadınlar için fidan dikimi yapılacağını söylerken kadın cinayetlerinin son  5 yılda çok arttığını bunun önüne gecilmesi için şiddet için cıkarılan yasaların yetersiz olduğunu uygulamada da yanlışlar yapıldığını söyledi. En son bir çoçuk gelinin şiddetten dolayı sığınma evine gitmesi sonrasında ise bunun akrabaları tarafından alınarak öldürülmesini çok acı bir durum olduğunu söyleyerek kadın sığınma evlerinin bölgelere göre daha değişik olduğunu yani bu bölgelere göre kadın sığınma evlerinin barındırma şartlarının güvenlik şartlarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyerek yeni Bakanımız Ayşenur İslam bu konularda sessiz kalmıştır dedi.