TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ AÇIKLANDI

2014-01-01

TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

AÇIKLANDI.

Türk Kadınlar Birliği Sakarya şubesi tarafından her sene geleneksel olarak yapılan ve kadın etkinliklerinin öncüsü olan şube bu senede etkinliklerini basınla paylaştı. Türk Kadınlar Birliği Sakarya şube başkanı Tevhide  Yağan yaptığı basın toplantısında şunları söyledi . 8 Mart Dünya Kadınlar Günü her yıl olduğu gibi  bu yıl da Siyasi Partilerin, Sivil Toplum Örgütlerinin, Sendikaların, Odaların ve Sakarya halkının katılımı ile kutlanacaktır. Etkinliklerimiz 1 ve 7 Mart tarihleri arasında sırası ile 7 Mart Cuma günü . saat 11 de Valilik Makamına ziyaret , saat 13 te 1. piyade tugay komutanını ziyaret , saat 14:15  te Sakarya Büyükşehir belediye başkanını ziyaret , saat 15:15 te Adapazarı belediye başkanını ziyaret .saat 16:15 te Sakarya Üniversitesi rektörünü ziyaret ederek 8 Mart Cumartesi günü 11:30 da kent meydanında Atatürk Anıtı'na çelenk sunum töreni İstiklal Marşı, günün anlam önemini belirten konuşmalar Türk Kadınlar Birliği şubesi başkanı Tevhide  Yağan tarafından yapılacaktır dedi.

8 Mart Cumartesi günü düzenlenen kadınlar etkinliklerinde ayrıca öldürülen kadınlar için, Tema Vakfı öncülüğünde Siyasi Partiler , stk lar, sendikalar ve odalar ,ile şehrimizin kadınlarının katılımlarıyla  birlikte kurban verdiğimiz kadınların isimleri nin olacağı fidan dikim töreni yapılacaktır . 10 Mart günü saat 13:30 belediye polikliniği ziyaret edilecek 13 Mart Perşembe  günü baro hizmet binasında panel, son olarak ise 15 mart Cumartesi günü saat 19 :30 Arya Düğün Salonunda geleneksel hale gelen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü balosu yapılacağını söyledi . Ayrıca pasta ve börek kursu için çok yoğun istek geldiğini, Sakarya Büyükşehir Belediyesi , Adapazarı Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kadınlar Birliği şubesi ile birlikte Yunus Çiloğlu Okulunda kurs açılacağını söyledi.

Şube başkanı ayrıca bir anket yaptırdıklarını yılın iş kadını, yılın siyasetçi kadını , yılın gazeteci kadınını ,yılın sivil toplum örgütü kadınını ,seçeceğiz, bunları msn , face ve meil yolu ile anket yapıyoruz şu anda çok ilgi gördü şu ana kadar 300 kişi geri dönüş yaptı anket konusunda bizlere en yüksek oy alanlara vereceğiz şu anda bir birine çok yakın oylar var bu anketin sonucu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü balosunda sonuçları açıklayacağız dedi .