TKB SAKARYA 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ BALOSU

2014-01-01

TKB SAKARYA 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ BALOSU

Türk kadınlar birliği Sakarya şubesi Dünya Kadınlar Günü balosu çoşku içinde yapıldı

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi her yıl geleneksel olarak düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü balosunu bu yıl da kalabalık bir katılımla yaptı.

Baloya STK temsilcileri, çok sayıda siyasi parti temsilcisi katıldı. Program TKB Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan’ın konuşmasıyla başladı. Yağan, “8 Mart dünya kadınlarına karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılması, kadın, erkek eşitliğinin sağlanması taleplerinin, yaşamın her alanında kadın sorunlarına çözüm önerilerinin bir kez daha dile getirildiği gün olarak kabul edilir. Birlikte düşünme, birlikte üretme, eşit ve insanca yaşama süreçlerinden kopartan her türlü uygulama ve anlayışa karşı kendini insan tanımlayan herkesin gelecek güzel günler için yan yana gelmesi ve birlikte mücadele etmesi gerekmektedir. Kadın olmaktan dolayı yaşadıkları sıkıntılara her türlü baskı ve şiddete karşı bir araya geldikleri, amaçlarına ulaşmak için çaba veren, çalışan, üreten kadınların günüdür” dedi.Düzenlenen geceye gelen davetliler  arasında yer  alan CHP serdivan ilçe belediye başkan adayı Atilla albuyur ve MHP Adapazarı belediye başkan adayı Ahmet tufan demircide konuşma  yaparak  8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı . MHP Adapazarı belediye başkan adayı seçimi kazanması halinde başkan yardımcısının kadın olacağını söyledi .

Konuşmaların ardından Türk Kadınlar Birliği üyelerinin hazırladığı hediyeler çekilişle sahiplerine verildi. Son olarak günün anlam ve önemini anlatan bir tablo açık artırmaya çıkarıldı. Açık arttırmada Hüseyin Eser tabloyu satın aldı.   Düzenlenen  gecede ayrıca türk kadınlar birliği tarafından  yapılan ankette dereceye giren yılın iş kadını , yılın stk lı kadını , yılın en başarılı basın yöneticisi  kadını , yılın siyasetçi kadını için plaket törenide  yapıldı. Yılın en iyi yöneticisi SGK Sakarya il  Müdürü Nurten Cambazoğlu, yılın gazateci kadını Zerrin Anıl Çağlayan, yılın siyasetçi kadını, MHP Sapanca Belediye Başkan adayı Oya Arapoğlu,yılın eğitimci kadını, Vildan  Güllüdere Aksakal,yılın en başarılı sivil toplum örgütü başkanı Geyve Engelliler Derneği Başkanı Özlem Baş ,yılın en başarılı çevreci kadını, Sakarya Tema iİ temsilcisi Sakarya üniversitesi öğretim görevlisi Mahnaz  gümrükçüoğlu seçildi.Düzenlenen  gece 10 yıl marşı ile, kesilen pasta ile devam etti.