Şubat- Haziran 2014 Çalışma Raporu

2014-01-01

ŞUBAT – HAZİRAN 2014 ÇALIŞMA RAPORU

2014 yılı içinde şubemizin davet üzerine katıldığı konferans ve paneller.

* Türkiye’deki kadınların daha iyi koşullardaki işlerde çalışması için, Uluslar arası Çalışma Örgütü(ILO) ve Türkiye İş Kurumu(İŞKUR) birlikteliğinde Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen konferansa katılım.

*19 Şubat tarihinde Caddebostan Kültür Merkezi’nde Cumhuriyet tarihimizin öncü kadınlarından ve T.K.B. kurucusu olan Nezihe Muhiddin’in 90. Ölüm yılı anısına, Doç. Dr. Mizyal Karaçam Şengil tarafından verilen konferans kalabalık bir katılımla ve beğeniyle izlenmiştir.

Nezihe Muhiddin’i Anma Toplantısı

* KADER tarafından; Türkiye’deki STK ların daha rasyonel çalışması için gerekli iyileştirilmelerin eğitiminin verileceği programın İstanbul’daki çalışmalarına katılmak için Şişli şubesi olarak yaptığımız başvurumuz kabul edildi.

*8 Mayıs tarihinde özel bir sağlık kuruluşunun “Kadın Üreme Sağlığı” ile ilgili düzenlenen paneli, sayın genel başkanımız Sema Kendirci’nin konuşmasıyla açıldı ve katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

* İskenderun Türk Kadınlar Birliği’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle düzenlediği programa Şişli Şubesi olarak katıldık.

* 14 Mart tarihinde İstanbul şubelerinin düzenlediği ”Çocuk Gelinler” konulu panel Levent Kültür Merkezi’nde yapıldı.

* “Türkiye-Avrupa Birliği Yeni Hibe Fırsatı” konulu; insan kaynaklarının geliştirilmesi, hibe ve tanıtım programına başvurmamız üzerine İstanbul’da 8 Mayıs tarihinde yapılan toplantıya katılıp görüşme yapıldı. Kadının üretime katılmasını destekleyen projemiz, detaylandırılarak 10 Haziran’da teslim edilecektir.

* “Bağımsız Seçim Gönüllüleri” ile yapılan çalışmalardan sonra, gönüllü üye ve dostlarımız seçimde sandık müşahidi olarak görev aldılar.

ŞİŞLİ ŞUBESİ KADIN DESTEK ÇALIŞMALARI

*Şişli Halk Eğitim Merkezi’nde Jinekolog Dr. Sevim ALTUĞ tarafından “Kadın Sağlığı ve hijyeni” konulu, soru ve cevaplı bir toplantı düzenledi. Toplantı bitiminde sponsor olan bir dost tarafından verilen tişortlar katılımcılara hediye edildi.

* Hijyen konulu bir diğer toplantımızda da bilgilendirme konuşması sonunda katılımcılara içinde diş fırçası, diş macunu ve havlu bulunan diş sağlığı seti hediye edildi.

*Amasya’dan bize sesini duyuran Halk Eğitim Merkezi oya hocası sayın Gülcan Koca’nın öğrencileri tarafından yapılan iğne oyalı kolyeler satılarak kadınlarımızın emeği değerlendirilmiş ve çok beğenilen bu kolyelerin satışından elde edilen gelir üretici hanımlara yollanmıştır.

*Bu sene İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’nde beşinci sınıf öğrencisi olan beş başarılı kızımıza her türlü ihtiyaçları dışında sayın Ayşe Şenok tarafından evlerine büyük miktarda gıda takviyesi yollanmıştır.

*Teknik Üniversite Giysi Odası’na üyelerimiz ve dostlarımız tarafından, az kullanılmış ancak çok temiz sağlam giysilerle beraber yeni alınmış olan giysiler ile onyedi çift yeni spor ayakkabı yollanmıştır.

Şubemize ait toplantılar, Şişli Halk Eğitim Merkezi’nde yapılmaktadır. Şişli şubesi tarafından yapılan mutfakta , kadınlarımızın bizlere sunduğu ikramların ücreti ödenerek hem mutfağa hem de üreten kadınlarımızın emeklerine katkıda bulunulmaktadır.

SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ

*İstanbul şubelerini beraber düzenlediği yeni yıl yemeğine katılım.

*15 Nisan geleneksel “Baharı Karşılama Gezisi” Adapazarı Acarlar Longozu’na yapıldı.

* 20 Nisan’d a Oyuncak Müzesi’nde “Barış İçin Müzik, Çocuk Orkestrası”nın konseri düzenlendi.

* 23 Nisan’da Şişli bölgesi okullarından 214 öğrencimiz tiyatroya götürüldü.

* Üyelerimizden sayın Ayşe Şenok’un aracılığı ile “Barış İçin Müzik, Çocuk Korosu” adlı vakıf öğrencilerinden bir çocuğu, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Piyano Ana sanat dalı öğretim üyeliği görevini sürdüren sayın Prof. Cana Gürmen tarafından konservatuara hazırlamak ve müzik kariyerine destek olmak üzere ömür boyu eğitim verilecektir.

Bütün çalışmalarımızda bize desteklerini esirgemeyen dostlarımıza ve üyelerimize teşekkürlerimizi arz ederiz.

Atatürk'ün İstanbul'a gelişinde Türk Kadınlar Birliği üyeleri ve Nezihe Muhiddin tarafından karşılanışı