Kadına Şiddetin Cezası Ağır Olmalı

2014-01-01

KADINA ŞİDDETİN CEZASI  ÇOK AĞIR OLMALI

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sakarya Şubesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde gelinlik giyip, yüzlerini beyaza boyayarak yaptıkları eylemde kadına şiddeti protesto ettiler.

Kadın cinayetlerinin her yıl artarak devam ettiğini belirten TKB Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, “Kadın cinayetlerinin artması veri olarak ortaya çıkan tablonun tüyler ürpertici olması nedeniyle devletin acil bir şekilde önlem alması gerekmektedir. Kadın cinayetlerinin sebepleri istatistiklere konu olan rakamlar akıllara durgunluk veriyor. Kimi ayrılmak istedi diye öldürüldü, kimi çalışmak istedi diye, kimi de gördüğü şiddete dayanamayıp yeter dediği için öldürüldü” diye konuştu.

Açıklamasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a da seslenen Yağan, “Neden biz kadınlar savunma halindeyiz veya korumaya tabi tutuluyoruz. Öyle yasalar çıkarılmalı ki cinayete teşebbüs edecek erkekler bedelinin çok ağır olacağını bilmelidirler” dedi. Düzenlenen etkinliye başta  baro  olmak üzere sakaryadaki sivil toplum örgütleride  destek  verdi.