YOMRA İLÇESİ??NE OTİSTİK ANASINIFI AÇILDI

2015-03-03

YOMRA İLÇESİ’NE OTİSTİK ANASINIFI AÇILDI

Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şubesi, 16 Ekim 2014 tarihinde, bağışçıları Sayın Sevim Demircioğlu’nun katkılarıyla; Yomra ilçesinde 130 öğrenciye eğitim veren Sevim Nerim Demircioğlu Anaokulu’nda otistik çocukların ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş olan sınıfın açılışını yaptı. Açılışa Sürmene Kaymakamı Şevket Atlı, veliler, öğrenciler ve Türk Kadınlar Birliği üyeleri katıldılar. Türk Kadınlar Birliği Pendik Şubesi Başkanı Sayın Özen Tanyel; Trabzon Şubesi Başkanı Sayın Hatice Saraç ile temasa geçerek adı geçen okulun otistik çocukların eğitimini kolaylaştıracak şekilde tasarlanmış bir sınıfa ihtiyacı olduğunu ve Sayın Demircioğlu’nun bu masrafları üstlenmek istediğini belirtti. Bir aylı süren hızlı bir çalışmadan sonra sınıf hazırlandı ve öğrencilerin kullanımına sunuldu. Veliler, atılan bu adımın diğer okullara da örnek olması dileğiyle Sevim Hanım’a minnettar olduklarını belirttiler.

TRABZON’DA İKİNCİ OTİSTİK ANASIFI AÇILDI

16 Ekim 2014 tarihinde, Sevim Nerim Demircioğlu Anaokulu’nda hizmete giren, otistik öğrencilerin ihtiyaçlarına göre tasarlanmış anasınıfının ikincisi, 13 Şubat 2015 tarihinde, Sürmene İlçesi’ndeki “Yardımlaşma Vakfı Özel Eğitim Uygulama Merkezi”nde faaliyete başladı.Sponsorluğunu, yine Türk Kadınlar Birliği üyesi Sayın Sevim Demircioğlu’nun üstlendiği sınıfın açılışını Trabzon Valisi Sayın Abdil Celil Öz yaptı. Açılışta ayrıca; Sürmene kaymakamı, İl Milli Eğitim Müdürü, öğrenciler, veliler, öğretmenler ve Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şubesi Başkanı ve üyeleri bulundular.