TEMA VAKFI TEMSİLCİSİ TÜRK KADINLAR BİRLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

2015-03-24

TEMA VAKFI TEMSİLCİSİ TÜRK KADINLAR BİRLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

GÖLDE SU KULLANIMI HALA ÇOK

Tema vakfı temsilcisi yardımcı Doçent Dr. Mahnaz Gümrükçüoğlu ve yönetimi Türk Kadınlar Birliğini ziyaret etti.kutlamak için gelmedik bu günü konuşmak için ziyaret ettik bir de 21 mart'ta ormancılık haftası başlıyor bunla ilgili neler yapabiliriz diye ziyaret ettik derken, ziyarette sapanca gölü ilgilide açıklama yapan Gümrükçüoğlu; sapanca gölünün kuraklık tehlikesi ile ilgili hiçbir tedbir alınmamıştı, hala da öyle gölle ilgili kullanım miktarı değişmediği sürece şişeleme tesisleri artıyor, sanayi tesisleri artıyor, sapancanın dağlarında konutlar artıyor su kullanımı yükseliyor inatlada bu saydıklarım biz gölden su almıyoruz derelerden alıyoruz diyor ama dereler besliyor gölü yuvacık barajı suyu azalsa gene buradan alacaklar. İzmit'teki büyük kuruluşlar gri suyu , körfez suyunu kullanacağız diyorlar, maliyeti çok fazla bir tüpraş bunları kullansa bile kullandığı suyun binde 1 i kadardır gene gölden su alacağız  derken gölün fazla suyu şimdi çark deresine boşaltılıyor ama bu 4 sene sonra ilk defa kapaklar açıldığı için yani 4 senedir kuraklık yaşıyordu göl alttan gelen kaynak su tamam gölü besliyor ama önemlisi dereler derelerden su kullanımı çok fazla dedi. Ziyarette Tema Vakfı İl temsilcisi Türk Kadınlar Birliği'ne bir çam hediye etti.