TKB Sakarya Şubemizin Basın Açıklaması

2015-03-25

Şiddet Bitene Kadar Sokaklar'da Olacağız.

Tevhide Yağan yaptı. Başkan Tevhide Yağan açıklamasın da. Özgecan son olsun diye Türkiyeli kadınlar ayağa kalktı. bizi yönetenler ayrı ayrı açıklamalar yaptılar, iktidar partisi muhalefeti bu cinayetlerin son bulması için herkesin kendi dünya görüşü doğrultusunda açıklamalarda bulundular.

Sonuçmu bu güne kadar otuza yakın kadın öldürüldü binlerce kadın taciz edildi binlerce kadın sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldı. Bir o kadarda boşanma davası açıldı. Yazılı ve görsel basında olayın oluş şekline göre bazen birinci sayfada bazende 3. sayfada haber oldu.

Ne değişti hiçbir şey varsada yoksada önümüzdeki seçimler iktidarı muhalafeti kaç milletvekili çıkartacak onun hesabı yapılıyor. Kadınlar öldürülüyormuş taciz ediliyormuş kimin umurunda önemli olan iktidar olmak. Erkek egemen siyasetin sürdürücüleride erkek ve devlet şiddetine karşı güçlü bir kadın sesi çıkartmak bütün kadınların kadın örgütlerinin kadın bilincine sahip kadınları ilgilendirmelidir. İşte bunun için en yüksek sesimizle bu ülkede kadın cinayetleri son bulana kadar biz kadınlar sokaklarda olacağız dedi. Açıklamaya Bisiklet Federasyonu Sakarya İl Temsilcisi Şefik Akar ve üyeleri de destek verdi.