TKB Şişli Şubemizin 2015 Yılı Çalışma Raporu

2015-07-28

Türk Kadınlar Birliği - İstanbul Şişli Şubesi

2015 YILI KADINLARIMIZ VE ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN YAPTIĞIMIZ DESTEK ÇALIŞMALARI

1- Şişli Halk Eğitim Binamızın içindeki Mutfak Atölyesinde kurs öğrencilerinin ikramlarının ücreti, üyelerimiz tarafından bedeli ödenerek kadınlarımıza destek verilmektedir. Bu öğretim yılı başında mutfağımızın bütün aletleri yenilendi ve yemek dersleri için temel malzemeler alındı. Öğrencilerimizden genç bir çocuğumuz, katıldığı “Uluslararası Yemek Yarışması”nda mansiyon aldı. Yemek Öğretmenimiz Nefure Kayrı Hanım’a bizimle beraber uyumlu çalıştığı için tekrar teşekkür ediyoruz.

Şişli Halk Eğitim binasındaki mutfak atölyesi ve öğrenciler

2- Eğitim Yılı başında Manisa Dörtyol İlçesi’nin Eğitim Müdürü Mustafa Kanmaz şubemizi arayarak destek istedi. Her eğitim yılı başında yaptığımız okul yardımlarını bu bölgeye yönlendirerek istenilen spor malzemeleri, kütüphaneleri için büyük miktarda kitap, ihtiyaçları olan yerel halk ve çocuklar  için büyük

miktarda giysi, ayakkabı, kalem, defter belirli aralıklarla gönderildi ve gönderilmektedir. Ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi Giysi Odası’nca istenilen genç giysileri, üyelerimizden Ayşe Şenok tarafından sürekli gönderilmektedir.

3- Şişli Bölgesinde Halk Eğitim Merkezinde Kurs gören kadınlarımız için Bilgilendirme Toplantılarımız devam etmektedir. Türk Böbrek Vakfı’nın doktorları tarafından  “ BÖBREK SAĞLIĞI KALİTELİ SU İÇİMİ” İlk Öğretim Öğrencileri için de “ETİKET OKUMA ALIŞKANLIĞI VE YEME FARKINDALIĞI “ konuları anlatıldı. Katılımcılara içinde havlu, diş fırçası ve diş macunu bulunan sağlık setihediye edildi.

Böbrek Vakfı sunumu

4- 19 Şubat’da kurucumuz Nezihe Muhittin’in hayatını anlatan, arkadaşımız  Gönül Ataman’ın grafik tasarımını yaptığı bir broşür basılmış ve bütün TKB Şube Başkanları’na 10’ar adet yollanmıştır. Ayrıca 17 Aralık 2014 Yıl sonu yemeğimiz Göztepe Vino Restaurant’da yapılmış ve Nezihe Muhittin’in akrabası Sayın Mizyal Karaçam Hanımın da katıldığı ve kurucumuzun hayat hikayesini anlatarak bizimle paylaştığı güzel bir gün olmuştur.

5- 13 Nisan’da derneğimizin bütün İstanbul şubelerinin de katılımı ile Moda Khalkedon Restaurant’da yapılan toplantıda, Nezihe Muhittin için hazırlanan bir CD ilgiyle izlenmiş ve Derneğimizin Kuruluş Yıldönümü üyelerimizle birlikte kutlanmıştır.

13 Nisan kutlaması

6- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları nedeniyle Bursa Saitabat Köyünde İlk Kadın Kooperatifini kuran, kendilerini ve köylerini kalkındıran çalışkan kadınlarımızı ziyaret ederek, örnek hikayelerini bir kez daha zevkle dinledik. Kadınlarımızın kendi ürettikleri ürünlerle nefis bir kahvaltı yaptık ve satışa koydukları Organik Ürünler’den satın alarak katkıda bulunduk.

Bursa Saitabat Köyü İlk Kadın Kooperatifi gezimiz

7- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle şubemiz “Engelliler Dayanışma Derneği” ile iletişime geçerek okula gidemeyen engelli üç çocuğumuza tekerlekli sandalye alımı için bağışta bulunmuş ve bu çocukların okula gitmelerini sağlamıştır. Internet ve diğer iletişim araçları ile yaptığımız çağrılara duyarlı dostlarımız da katılmışlar ve ilk kez 1070 adet tekerlekli sandalye Anadolu’daki muhtarların bildirdiği listedeki ihtiyaç halindeki çocuklarımıza bağışlanmıştır

.8-  Şubemizin 2014 yılında burs verdiği öğrencilerimizden mezun olan  çocuklarımız:

? TEKİN AYDOĞDU: Çukurova Üniv. Bilgisayar ve Öğretim

Teknolojileri Öğretmenliği.

? DÜRDANE KURTGÖZ(Tekin Aydoğdu’nun annesi): Açık Öğretim

Kamu Yönetimin’den mezun olarak Şişli Kaymakamlığı Özel Kalemi oldu.

? EZGİ GÖKTEPE: Balıkesir Üniv. Ekonometri Bölümü

? ATAKAN ERTAŞ: Kütahya Dumlupınar Ünv. İktisat Bölümü

? İSTANBUL ÇAPA TIP FAKÜLTESİ birinci sınıfından beri burs verdiğimiz kızlarımız bu dönem sonu hiç sene kaybetmeden mezun oldular.

? YAĞMUR ÇAKIR

? ŞEYMA ERKEK

? ÖZNUR KARABAŞ

? MÜZEYYEN KARAKULLUKÇU

? FATİH KARAKULLUKÇU(Müzeyyen Karakullukçu’nun kardeşi)

KARADENİZ TEKNİK ÜNV. SAMSUN Harita Mühendisliğinden mezun oldu.

? Ayrıca Müzeyyen ve Fatih’in anneleri NURAN KARAKULLUKÇU çalışarak dışarıdan Orta okul ve Liseyi bitirdi. Halen Açık Öğretim Üniv. Sınavlarına hazırlanmaktadır. Bizce bu aile herkese örnek olmalıdır.

Gururumuz kızlarımız

Kızlarımız Mazlume Zorlu ve Ayşe Şenok ile

Mezun olan kızlarımız ve fedakar annelleri

2015 YILINDA ŞUBEMİZİN DAVET EDİLEREK KATILDIĞI

? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Ataşehir Kültür Merkezin’de İstanbul Şubelerinin birlikte hazırladığı Panel’de Sayın ERİŞ ÜLGER tarafından Ulu Önder Atatürk ile ilgili hatırat ve bilgiler heyecanla dinlenmiştir.

? 20 Kasım 2014’de Saymanımız NEŞE SOYSAL ile Şişli Bld.Bşk. Sayın HAYRİ İNÖNÜ ziyaret edilerek Şubemizin çalışmaları ile ilgili bilgiler verildi.

? 17 Şubat İstanbul şubelerinin düzenlediği Av. HÜLYA GÜLBAHAR’ın “Kadın’a Şiddete Hayır “ Konferansına katıldık.

? 30 Kasım’da Şişli Bld. Bşk.HAYRİ İNÖNÜ’nün Nişantaşı Öğretmen Evin’deki kahvaltı davetine katıldık.

? 3 Mart’ta CHP İstanbul İl Başkanı MURAT KARAYALÇIN tarafından CHP Kadın Aday Adaylarının tanıtıldığı toplantıya katıldık.

? 21 Mart’ta İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’ndeki “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ” konulu toplantıya katıldık.

? 11 Kasım 2014 tarihinde Genel Merkezimiz’de, Dernekler Masası ve Maliye tarafından yapılan sıkı bir denetimden başarı ile geçtik.

KONFERANS VE PANELLER:

? Şubemizin 27 Kasım 2014 yılında yaptığı Genel Kurul’da,  üyelerimizin yaptığı seçimle Yönetim Kurulumuz tekrar görevlendirildi.

? Şişli Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve Dostları’nın bu çalışmalarımızın her bir noktasında emekleri vardır.

? Özellikle Sayın AYŞE ŞENOK’a ve Bşk.Yrd. MAZLUME ZORLU’ya ve diğer bütün arkadaşlarımıza en içten teşekkürlerimizi sunarız.

TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ ŞİŞLİ ŞUBE BŞK.

ERSİN ÖZÜTÜRK