TKB Sakarya Şubesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinliği

2015-11-03

TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ ANITA ÇİÇEK BIRAKTI

Türk Kadınlar  Birliği Sakarya Şubesi Başkanı Tevhide Yağan ve Yönetimi   kent meydanında düzenlenen Cumhuriyet Bayramı çelenk törenine katıldı . Tören sonrası yönetimi  ile birlikte   Atatürk Anıtına  çiçek bırakarak Cumhuriyet Bayramını kutladılar .

TKB’DEN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi İkinci Başkanı Nurçin Süzer yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle bir basın açıklaması yaptı.TKB Sakarya Şubesi İkinci Başkanı Nurçin Süzer Cumhuriyetin 92. Yıl dönümü vesilesiyle bir basın açıklaması yaptı. Süzer açıklamada, “Cumhuriyet ve kadın yani bir anlamda kadın için, cumhuriyet varlığı kendi varlığıyla eş değerdir. Çünkü Atatürk’ün kadın için düşündüğü gelecek, cumhuriyetle şekillendirilmiş ve kadınlar için toplumsal, ekonomik, sosyal ve siyasal devrimler, onun eliyle ve onun ön gördüğü biçimde sırayla gerçekleştirilmiştir. Asıl önemlisi, kadının özgür düşünebilen bağımsızlığının ve haklarının bilincinde bireyler olarak politikanın içinde örgütlü ve aktif bir biçimde bulunması için yani ülkesinde ve geleceğinde söz sahibi olabilmesinin kavgasını vereceğiz. Yine çok iyi biliyoruz ki demokrasinin en önemli öğeleri düşünce ve inanç özgürlüğüdür. Bu özgürlüğün teminatı ise laiklik ilkesidir. Ata’ya olan şükran ve minnet borcumuzu ancak onun hedeflediği konuma gelmekle ödeyebiliriz. Cumhuriyet ve Atatürk devrimlerine herkes, bir sahip çıkarsa, biz kadınlar, bin sahip çıkacağız. Bu kararlılıkla çağdaş, laik ve inançlı Türk Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatacağız” diye konuştu.