25 Kasım Kadına Şiddet Eylemi

2015-12-01

KADINA ŞİDDET SAKARYA’DA PROTESTO EDİLDİ

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sakarya Şubesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde yüzlerini morluklarla makyaj yaparak yaptıkları eylemde kadına şiddeti protesto etti.AKM’de bir arayan gelen TKB üyeleri ellerindeki “Yasta değil, isyandayız. Şiddeti ben doğurmadım. yürüyor mücadele büyüyor” yazılı dövizlerle tepkilerini gösterdiler.Yüzünü dayak yemiş gibi makyaj yaptıran TKB Şube Başkanı Tevhide Yağan, son yıllarda Türkiye’de kadınlara ve çocuklara karşı uygulanan şiddet ve cinayetlerin boyutu ciddi noktalara geldiğini .Yağan, “25 Kasım istiyoruz ki yaşadığımız ülkede kadına şiddetin olmadığı bir gün olarak hatırlayalım. Bu ayıbı ülkemiz hak etmiyor. Kadının insan hakkına sahip olduğunu bilen eşitlik ilkesine inanan bir toplumda kadınımızla, erkeğimizle yan yana omuz omuza yaşamak istiyoruz” diye konuştu.