TKB Şişli Şubemizin 2016 Yılı Çalışmaları

2016 YILI KADINLARIMIZ VE GENÇLERİMİZ İÇİN YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR

Türk Kadınlar Birliği – İstanbul Şişli Şubesi

2016 YILI KADINLARIMIZ VE GENÇLERİMİZİÇİN YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR

- Amerika’da kurulmuş olan İş Kadınları Derneği Şubemizemüracaat ederek, hazırladıkları Türkiye’nin GüçlüKadınları Projesi için aday gösterebileceğimizi belirttiler.Biz de çalışmalarımızı her zaman destekleyen Anadolu’dabirçok okul yaptıran ve halen BORUSAN SANATVAKFI’nın başında bulunan Sayın Nihal Alptekin’i adayolarak bildirdik. Bu konuda ilgililerden cevapbeklemekteyiz.

- Toplantılarımızı yaptığımız ŞİŞLİ HALK EĞİTİM MERKEZİN’de bulunan Mutfağımızın ihtiyaçları Şubemiz tarafından karşılanmaktadır. AHÇILIK SERTİFİKASI alan Kadınlarımızın iş bulma veya iş kurma şansları çoğalmaktadır. Ayrıca Yiyecek Sektörün’da çalışacaklariçin zorunlu olan HİJYEN KURSU, Şubemiz aracılığı ile DOSTEL Şirketi’nin Sosyal Sorumluluk Projesi olarak ve eğitim ücretleri şirket tarafından karşılanarak öğretim yılı boyunca ders olarak verilmiştir. DOSTEL A.Ş’ye teşekkür ederiz.

- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinliği çerçevesinde MANİSA DÖRTYOL ilçesinde bulunan okullara Cumhuriyetimizin kuruluşunu anlatan büyük miktarda; roman, hikaye kitapları yollandı. Ayrıca, tarafımızdan kurulan kütüphaneleri için “Kolay İngilizce Öğrenme” ve “İngilizce Hikaye” kitapları gönderildi.

- Şubemize ulaşıp destek isteyen HASDAL ARICILAR ENGELLİ İLKÖĞRETİM OKULU’nun iki sınıfı yeniden boyanarak eşyaları ve eğitim malzemeleri şubemiz tarafından yenilendi. Eksik olanları tamamlayan BALCIOĞLU Ailesi’ne teşekkür ederiz.

Hasdal Arıcılar Engelliler İlköğretim Okulu’nun Yenilenmiş görünümü

Hasdal Arıcılar Engelliler İlköğretim Okulu’nun Eğitim malzemeleri

- İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ GİYSİ ODASI’na istenen 10 Çift yeni spor ayakkabı Balcıoğlu ailesi tarafından temin edildi. Büyük miktarda çok temiz erkek takım elbiseleri,çeşitli genç giysileri belirli aralıklarla ulaştırıldı.

- İSTANBUL KADIN ESERLERİ KÜTÜPHANESİ’ne Yeni Yıl Ajandaları satın alınarak destek verildi.

- Öğretmenler Günün’de Şişli Halk Eğitim Merkezindeki öğretmenlerimize ajandalar, kalemler hediye edildi.

- Viyana Operasından burs kazanan Mezzo Soprano Feride Büyükdenktaş’a verilen burs miktarı Viyana’da eğitimini sürdürmesi için yeterli olmadığından derneğimiz aracılığı ile bulunan destekle Master Programı’na gidebildi.Hocaları tarafından çok başarılı bulunan kızımız yapılan teklifle Viyana Operası’nda dünyanın önemli müzik otoritelerinin önünde bir Türk Solist olarak çok başarılı bir konser vermiştir ve konser sonrası birçok teklif almıştır. Kendisi ile gurur duyuyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

- Geçen yıl mezun olan doktor kızlarımızın üçü TUS İmtihanları’nı vererek yurdumuzun çeşitli yerlerinde Örnek Doktor olarak çalışmaktadırlar. Başarları daima göğsümüzü kabartacaktır. Umarız ki onlar bizden bayrağımızı devralırlar.

- Burs verdiğimiz dört öğrencimiz de bu yıl mezun oluyor.

- Diğer altı öğrencimize burs vermeye devam ediyoruz.

DAVET EDİLDİĞİMİZ VE KATILDIĞIMIZ TOPLANTI VE KONFERANSLAR

- 24 Ekim Cumartesi günü Sarıyer Şubesi’nin Cumhuriyet Bayramı Etkinliği çerçevesinde düzenlediği İSTANBUL BAROLAR BİRLİĞİ’nden Başkan Yrd. Avukat Yaşar YALTI’nın etraflıca anlattığı “CUMHURİYET VE DEMOKRASİ” konulu konferans’a katıldık.

- 26 Ocak’da katıldığımız” SİVİL SAYFALAR “ konulu Konferans’da :

- a) STK’ların nasıl etkili çalışması gerektiği ,

- b) Medya’da Yer Alma,

- c) Kuruluşların Birlikte hareket ederek güçleneceği bir Mecra’da buluşulmasının gerekliliği vurgulanmıştır.

- d) Sivil Toplum Kuruluşlarının kanun ve kararlar üzerindeki etkisini, arttırmak için çalışılması gerektiği belirtildi.

- “KADIN CİNAYETLERİ ACİL EYLEM PLANI” konulu panel

- 26-27 ŞUBAT KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ’nde düzenlenen “TACSO ULUSLARARASI TÜRKİYE’DEN VE DÜNYA’DAN DENEYİMLER” konferansına Üyelerimizden Cansen BEKLERİZ bizi temsilen katılmıştır.

- 24 MART’ta” YAŞAMDA KİMYA” konulu konferansa katıldık, aldığımız değerli bilgileri internet üzerinde üyelerimiz ve çevremizle paylaştık.

- 5 NİSAN 2016’da “ İNSAN HAKLARI KURULLARININ DESTEKLENMESİ VE KADIN HAKLARI PROJESİ ve İNSAN HAKLARI BAĞLAMINDA TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ PANELİ” ne katıldık.

- TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI nedeniyle 5 Aralık 2015’de SÖKE’de yapılan programa üyelerimizle birlikte katıldık.

5 NİSAN 2016’da katıldığımız toplantıdan görünüm

- 12 Ocak 2016’da üyelerimiz ve misafirlerimizin katıldığı bir Müze gezisi tertipledik.

- Ataşehir Belediyesi’nin davetiyle 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ nedeniyle hazırlanan Programa katıldık.

- FİLMOR Kadın Filmleri Gösterimi’ne topluca gidildi.

- 23 Nisan Çocuk Bayramı için Şişli bölgesindeki okulların İstanbul Devlet Tiyatroları’nın sahnelediği çocuk oyunları’na katılımlarını sağladık.

- TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ projelerinden biri olan ve bir yıl sürecek “ TUTUNDUKLARIMIZ : İSTANBUL SÖZLEŞMESİ” projesinin ilk uygulama ayağı olan Lüleburgaz’da 26-27 Nisan’da yapılan toplantıya üyelerimizden Lamia Beğendim ve Adalet Zeydanlı katıldı.

- 13 Mayıs Cuma günü TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ İSTANBUL ŞUBESİ tarafından her yıl tertiplenen “BEDİA MUVAHHİT “ Ödül Töreni’ne katıldık.

- 2016 Denetim Raporu deneticiler tarafından ibra edildi.

- Türk Kadınlar Birliği’nin kurucusu NEZİHE MUHİTTİN TEPEDELENLİGİL’in Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki mezar yeri tespit edildi. TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ İSTANBUL ŞUBELERİ tarafından kabrinin yaptırılması nedeniyle 17 Mart 2016 ‘da Zincirlikuyu Mezarlığı’nda Genel başkanımız Sema Kendirci ve yakın akrabası sayın Mizyal Karaçam Şengil’in de katıldığı bir anma günü düzenlendi

Çalışmalarımızda emeği geçen üyelerimize ve arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi bildiririz.

Aramızda olmayanlar her zaman kalbimizdedir.