TKB Sakarya Şubemizin 10 Kasım Açıklaması

2016-11-25

TÜRK KADINLAR   BİRLİĞİNDEN   10 KASIM AÇIKLAMASI

Türk kadınlar birliği Sakarya  şubesi    başkanı Tevhide  Yağan ve yönetimi   10 Kasım Atatürk' ün 78. Yıldönümü nedeni  ile   yaptığı açıklamada  başkan Tevhide   yağan şunları söyledi .  Başkan  Tevhide   yağan açıklamasında ;  Bağımsızlık savaşımızın    önderi  Türkiye Cumhuriyeti nin   kurucusu , büyük komutan   ,eşi bulunmaz   devlet  adamı   Gazi  Mustafa Kemal  Atatürk ün ölümünün  78 . yılını  sevgi , saygı ve büyük  bir özlemle anıyoruz . Türk milleti   için 10 kasım bir matem   günü  olmaktan cok  Türkiye  Cumhuriyeti    ile  birlikte   yaşayacak   olan büyük önder  Atatürk ü anma  ve düşüncülerini  anlama  günü olmalıdır.Onu anarken ve anlamaya   çalışırken   esas  unsurlar   Atatürk ün   büyük eserim dediği Cumhuriyet e   yön veren kurucu  ilke ve devrimleridir . Geleceğe ışık tutan   yüz yıla   değil   bin yıla  damgasını   vuran   büyük önder  Atatürk  sonsuza  kadar  gönlümüzde  yaşayacak    ilke  ve devrimleri  ülkemizin   geleceğine   ışık  tutmaya  devam edecektir . Gazi Mustafa Kemal  ın açtığı   çağdaş uygarlık  yolu  insanlığın   yoludur. Atatürk  ün dünya liderliği  ileri görüşlülüğü askeri ve siyasi   dehası  ve ışık saçan  devrimleri   dün  olduğu  gibi  bugün  ve yarın da    Türkiye Cumhuriyeti  ni aydınlığa ,çağdaşlığa . özgürlüğe  götürecek   bir ülkünün   adıdır. Bu  yüzden   bütün   10 kasımlar , ulusca  içinde   bulunduğumuz mateme rağmen Atatürk ün fikirlerinin   en iyi  bir şekilde  anlaşılarak   tatbik edileceği   günler  olarak kalmalıdır dedi . açıklama sonrası  ise  Türk kadınlar  birliği başkanı ve üyeleri Atatürk anıtına çiçek bıraktılar.