TKB SAKARYA 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

2017-03-15

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile  Türk Kadınlar Birliği Sakarya şubesi başkanı Tevhide Yağan yönetimi ve üyeleri ile birlikte Atatürk anıtına saygı duruşu ve istiklal marşı sonrası çelenk bıraktılar. Çelenk töreni sonrası başkan Tevhide Yağan: “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, kadınların eşitlik, bağımsızlık ve özgürlüğü; politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsel ayrımcılığın sona ermesi, kadınlara uygulanan her tülü şiddetin önlenmesi için, saygın ve insan onuruna yakışır bir yaşam için, kadınların verdiği mücadele günüdür.Tarih boyunca, hak ve özgürlükler başta olmak üzere, emeğimiz için verdiğimiz mücadele, ciltler dolusu kitap olur.Günümüzde de, kadınların sosyal, ekonomik ve politik katkılarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır.8 Mart’ı sadece, kadınların yılda bir kez hatırlanmaları için değil, sorunlarımızın çözüme ulaşana kadar tartışılması için fırsat olarak görüyoruz.Kadın sorunları, diğer toplumsal ve insani sorunlardan ayrı tutulamaz.Kadınlarımız, ekonomik ve sosyal hayatta var… İş yaşamında var… Ancak sorunları ile var!… Açmazları ile var!… Kronik dertleri ile var!Tüm söylem ve teşviklere rağmen, kadının toplumsal hayatta ve siyasette var olmayışının nedenlerini, kendi tarihi tecrübelerimiz ve toplumsal geleneklerimiz ışığında yeniden ve gerçekçi bir şekilde irdelememiz gerekmektedir. Kadınlarımıza verilen değer, geleceğe yapılan en büyük yatırımdır.” dedi.Yapılan basın açıklaması sonrası Türk Kadınlar Birliği ziyaretlerine devam etti.