Türk Kadınlar Birliği Kocaeli Şubesi Mart Ayı Faaliyetleri

2010-01-01

8 Mart 2010 Dünya Kadınlar Günü’nde ilimizde kutlamalara Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesince düzenlenmiş olan “Kadının Çalışma ve Sosyal Hayatı” ile ilgili panele dernek olarak katıldık. Aynı gün Kocaeli Barosu Başkanı Av. M. Cumhur Arıkan; Baro kadın hakları komisyonu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen ressam Neriman Oyman’ın “Kendinden Doğan Çocuk,Ben” adlı kişisel resim sergisine yine dernek olarak katıldık.

9 Mart 2010 günü saat 14:00 ‘de Türk Kadınlar Birliği, İzmit Soroptimist Derneği, Üniversiteli Kadınlar Derneği ile ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz “Kadın,Çocuk İstismarı ve Şiddet” konulu paneli gerçekleştirdik. Paneli İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hülya Yengin yönetti.Konuşmacılar Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Gönül Balkır,Doç.Dr.Psikiyatrist İrem Yaluğ olup panel bitiminde konuşmacılara plaket verilmiştir.Bunun devamında gelen konuklara kokteyl ikramımız olmuştur.Aynı günün akşamı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili kutlamalarımızı eğlenceli bir şekilde akşam yemeği ile sonlandırdık.

Konser Haftası nedeniyle ilimiz de faaliyet gösteren Acıbadem Hastanesinin katılımıyla 18 Mart 2010 günü saat 14:00 de Rahim ağzı kanseri konulu panel düzenlenmiştir.