TKB Eğitim görevine devam ediyor

2010-01-01

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Şubesi tarafından düzenlenen ve Arifiye Milli Egemenlik İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen Okuma Yazma Kursu’nun ilk etabı tamamlandı. Arifiye Kaymakamlığı ve Arifiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile sürdürülen kursun ilk etabında ise 22 kursiyer etabı tamamlarken, TKB Şube Başkanı Tevhide Yağan ve yönetimi kursiyerleri ziyaret etti.

Ziyarette okuma yazma öğrenen kadınlar ile bir süre sohbet eden TKB Başkanı Tevhide Yağan, “Sizin buraya gelmeniz, kursa katılmanız bir azimdir. Sizden bu azmin devamını bekliyorum ve diplomanızı almanızı istiyorum” dedi. Yağan’ın bu isteğine ise kursiyerler söz vererek karşılık verdi.

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Yağan, “Biz bu kursu 10 yıldır veriyoruz. Şu ana kadar 425 kadınımıza okuma ve yazmayı öğrettik. Biz eğitime önem veren bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bu çerçevede bize ne görev düşüyorsa onu elimizden geldiği kadarıyla gerçekleştireceğiz. Bu sene Milli Egemenlik İlköğretim Okulu’nda düzenlediğimiz okuma yazma kursunun ilk etabında 22 kadınımız eğitim aldı ve ikinci etaba geçme hakkını kazandı. Bu bayanlarımız 2’nci etabı da bitirdikten sonra ilkokul diplomasını almaya hak kazanacaktır. Bunun yanı sıra yeniden birinci etap kursumuz olacak ve şu ana kadar 20 kadınımız kayıt yaptırmıştır” diye konuştu.