Sakarya Şubesinden Atatürk Köşesi Armağanı

2010-01-01

2010 – 2011 Eğitim ve Öğretim yılına kalıcı binalarında başlayan Arifiye Milli Egemenlik İlköğretim Okulu’nda Atatürk Köşesi’nin oluşturulması için Türk Kadınlar Birliği harekete geçti.

Sosyal sorumluluk projelerinde öncü kuruluşların başında gelen Türk Kadınlar Birliği (TKB) Şubesi, 1999 depreminin ardından prefabrike binada eğitim veren ve bu yıl itibariyle kalıcı binasına taşınan Arifiye Milli Egemenlik İlköğretim Okulu’nda, yüksek maliyeti nedeniyle yapılamayan Atatürk Köşesi’ni yapmak için hareke geçti. Bu kapsamda TKB Şube Başkanı Tevhide Yağan siyasi parti kadın kolları ile sivil toplum kuruluşu kadın yöneticileri ile Elegante Restoranda bir araya geldi. Toplantıda ise okula Atatürk Köşesi’nin kazandırılması için fikir alışverişinde bulunuldu.

Okul Müdürü Hüseyin Kuru’nun da katıldığı toplantıda bir açıklama yapan Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tevhide Yağan, “Bugün burada bu okulumuza Atatürk Köşesi’ni nasıl kazandırırız bunu tartışıyoruz. Ama yinede bu okulumuza mutlaka ve mutlaka bu köşeyi kazandıracağız. Ayrıca kadın yöneticilerimiz ile sıklıkla bir araya gelme kararı almış bulunuyoruz. Böylelikle yaşanılan sorunlara el atıp çözüm konusunda fikir alışverişi de yapacağız. Türk kadını da sorunlarda yer almakta ve bu sorunun çözülmesi için elinden geleni yapmaktadır” ifadesini kullandı. Toplantı da ise okula Atatürk Köşesi’nin yapılması ve tüm masrafların karşılanması kararı alındı.

Toplantıya AKP İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Erdoğan Atabek, CHP Kadın Komisyonu İl Başkanı Ayça Taşkent, DP İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Melike Ömür, DSP İl Kadın Yönetim Kurulu Üyesi Nurhayat Özdemir, TP İl Kadın Kolları Yönetiminden Öznur Zengin ve Mukadder Ertan, HEPAR Kadın Kolları Başkanı Sibel Hakan Aksu, TEMA Vakfı İl Başkanı Mahnaz Gümrükçüoğlu, Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Fazilet Neşe Akma katıldı.