TKB Sakarya şubesi kadına şiddeti kınadı.

2010-01-01

Türk Kadınlar Birliği (TKB)Sakarya Şubesi Saymanı Nurcan Kurt Kadına Yönelik şiddeti eleştirdi.

Nurcan Kurt (TKB) adına dernek binasında yaptığı basın açıklamasında “25 Kasım Latin amerikada Dominik cumhuriyetinde Trujillo diktörlüğüne karşı özgürlük mücadelesini yükselten  mirabel kardeşlerin  hapisteki eşlerini ziyaretten dönerken gizli polis tarafından kaçırılıp tecavüz edilerek öldürüldüğü tarihtir. Özgürlük mücadelesi veren bu üç kızkardeşten birinin kod adı kelebek olmasından dolayı kelebekler adıyla anılırlar. Katledildikleri 25 kasım tarihi katin Amerika kadın kurultayında alınan ve birleşmiş milletlerinde kabulü ile kadına yönelik şiddete karşı uluslar arası mücadele günü olarak ilan edilmiştir “ dedi.

Dünyanın dört bir tarafında olduğu gibi türkiyedede yüz binlerce kadının insan hakları her gün ihlal edilmektedir. tahminlere göre ülkedeki kadınların en az üçte birinden yarısına kadar aile içi fiziksel şiddete maruz kalmaktadır. Bu kadınlar dövülmekte tecavüze uğramakta ve hatta bazı durumlarda öldürülmekte yada intihara zorlanmaktadır. Genç kızlar takas edilmekte ve küçük yaşta evlenmeye zorlanmaktadır. Kadının insan hakları bir azınlık grubuna ait özel alanla kısıtlı kalan bir sorun değil toplumsal kalkınma sürecinin temel taşlarından biridir” diyerek Ailede demokrasi olmadan toplumda da demokrasi olmayacağını ve yetkili birimlerin, aillerin her türlü şiddet eylemine gereken önlemleri almaları gerektiğini söyledi.