TKB Sakarya Şubesi,düzenlediği Toplu Nikah Töreni öncesinde bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

2010-01-01

‘Küçük yaştaki kızlar başvuruda bulunuyor’

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Şube Başkanı Tevhide Yağan, evlenme yaşı oranında geçen seneye göre artma olduğunu söyledi. Düzenlediği basın toplantısında, bu sene 7’ncisini düzenledikleri Toplu Nikah töreni ile ilgili açıklamalarda bulunan Yağan, son başvuru tarihinin 25 Aralık olduğunu açıkladı. Yağan, “Türk Kadınlar Birliği olarak bir ilki gerçekleştirdiğimiz Toplu Nikah törenini Ocak ayı içerisinde gerçekleştireceğiz. Bunun için şu ana kadar 49 kadınımız başvuruda bulunmuştur. Son başvuru tarihimiz ise 25 Aralık Cumartesi günü son bulacaktır” dedi.

Bu sene gerçekleştirilecek olan Toplu Nikah Töreni’ni son kez düzenleyeceklerini açıklayan TKB Şube Başkanı Tevhide Yağan, “Biz bu etkinliği ben göreve geldiğimden bu yana düzenledik ve bir ilki gerçekleştirdik. Binin üzerinde kadınımızı evlendirdik. Ben bir daha ki seçimlere aday olmayacağım için bu etkinliği son kez düzenleyeceğiz. 12 yıldır, sağlık eğitim, sosyal etkinlik konularında hep ilki gerçekleştirdik. Artık bu koltuğu gençlere bırakmak zamanının geldiğini düşünüyorum. Bir daha ki seçimlere de aday olmayı düşünmüyorum” dedi.

Geçen seneye oranla evlenme yaş oranın (18 yaş altı) arttığını belirten TKB Başkanı Tevhide Yağan, “Bu sene ki organizasyonumuza gerçekleşen  başvurular arasında 18 yaş altı kızlarımızın yoğunluğu dikkat çekti. Geçen yıllarda da böyle başvurular alıyorduk ama bu sene sayı artmış durumda. Bunu daha çok evden kaçan kızlarımızın böyle bir yola başvurduğunu tahmin ediyoruz. 16 – 18 yaş arasında ki kızlarımız ne yazık ki evlenmek için başvuruda bulunuyor” ifadesini kullandı.