TKB Sakarya Şubesinden Organ Bağışı

2011-01-01

TKB’den bir ilk daha

3 – 9 Kasım Organ Bağış Haftası nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü’nü ziyaret eden Türk Kadınlar Birliği (TKB) üyesi 14 kadın, organlarını bağışladı. TKB Başkanı Tevhide Yağan öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, bu etkinlikten ötürü Türk Kadınlar Birliğini kutladı. Bektaş, “Kan gibi organda insan hayatı için çok önemli. İnsanın ancak başı sıkıştığı zaman bu önemi anlayabiliyor. Ben de dahil olmak üzere insanlarımız kan ve organ bağışında oldukça duyarsız davranıyoruz. Bu duyarlılığın artması için bizde üzerimize düşen görevi yaparken, Türk Kadınlar Birliği’nin bu etkinliği oldukça önemli. Çünkü Türkiye’de ilk defa bir sivil toplum kuruluşu toplu halde organlarını bağışlıyor. Umarım bu dalganın devamı da gelecek” ifadesini kullandı.

Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Tevhide Yağan ise, “Bugün buraya üyemiz olan 20 kadın ile birlikte gelecektik ama bazı arkadaşlarımız bu etkinliğe katılamadığı için 14 kişi olarak organ bağışında bulunuyoruz. Diğer arkadaşlarımız ise ilerleyen günlerde organlarını bağışlayacaktır. Bizde bu konunun önemini çok iyi bildiğimiz için, organlarımızı bağışlama kararı aldık. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz ve bir sivil toplum örgütü olarak, toplu halde organ bağışında bulunuyoruz. Bundan sonra da tüm üyelerimize ulaşıp, onlarında organlarını bağışlamasını sağlayacağız ve üzerimize düşen görevi yapacağız. Umarım bizden sonra da bir çok sivil toplum kuruluşu organlarını bağışlar” dedi. Konuşmanın ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Bektaş, TKB Şube Başkanı Tevhide Yağan’a organ bağışını simgeleyen rozeti taktı.

Programda ayrıca, Türk Kadınlar Birliği Şubesi Üyesi Ziynet Şener’in 19 yaşındaki oğlu Berkan Şener’de organlarını bağışladı. 19 yaşını doldurur doldurmaz bu kararı alan genci ilk olarak İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş kutladı. Duygularını dile getiren Berkan Şener ise, “Babamın rahatsızlığı nedeniyle ve babamın da isteği üzerine organlarımı bağışlama kararı aldım. Önceki günlerde 19 yaşımı doldurdum ve yasal olarak organlarımı bağışlama hakkımı aldım. Şimdi de organlarımı bağışlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Umarım tüm insanlığa hayırlı olur” diye konuştu.