TKB Sakarya Şubesinin öncülüğünde Nakış Kursu açıldı.

2011-01-01

Nakış kursu açıldı

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Şubesi’nin öncü olduğu ve Arifiye Kaymakamlığı, Arifiye Belediyesi ve Arifiye Halk Eğitim Müdürlüğünün (HEM) desteklediği biçki nakış kursu düzenlenen etkinlik ile açıldı. 64 kursiyerden ilk etapta 20 kursiyerin eğitim aldığı kurs ise TKB Şube Başkanı Tevhide Yağan ve yönetiminin ziyareti ile açıldı. Açılışta ilk olarak bir konuşma yapan Arifiye HEM Müdür Yardımcısı Özgür Güngör, kurs için emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Kurs öğretmeni Sevgi Ersoy ise kurlarında sadece makine eksiği olduğunu dile getirerek,  “Şu anda tek dikiş makinemiz var. Bu da maalesef bize yetmemektedir. Eğer bu makinelerin sayısını yükseltirsek, daha rahat bir ortamda eğitimimizi sürdürebiliriz. Özellikle de sanayi overlok makinesi büyük bir eksiğimizi karşılar” dedi. Sevgi Ersoy ayrıca kadınların kursta oldukça başarılı olduğuna dikkat çekerek, “Kadınlarımız eminim bu işi öğrendikçe daha başarılı çalışmalarını ortaya koyacaktır” dedi.

Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Tevhide Yağan ise, eğitime önem veren bir sivil toplum örgütü olduklarını dile getirerek, “Biz Sakarya’nın en aktif sivil toplum örgütü olarak, okuma-yazma kursları, ve biçki-nakış kursları düzenledik. Bu kursta kadınlarımızın büyük eksiğini gidereceğini düşünüyoruz. Makine eksiğiniz için de söz vermeyeyim ama gerekli görüşmelerde bulunup, ihtiyacınız olan dikiş makinesinin temin edilmesini sağlamaya gayret göstereceğim” dedi.

Eğitim kurslarına devam edecekleri müjdesini veren Tevhide Yağan, “Siyasi partilerim de olduğu gibi bazı resmi kurumlarımız da bizlere desteğini esirgememektedir. Bu doğrultuda hizmetlerimize devam edeceğiz. Özellikle de bu kursun açılmasında emeği bulunan Arifiye Kaymakamlığı, kursun binasını yapan Arifiye Belediyesine ve öğretmen sağlayan Arifiye Halk Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Açılışta daha sonra kursiyerler, Birlik Başkanı Tevhide Yağan’a yapmış oldukları örtüyü armağan etti. Yağan ise, “Bu hediyeyi emin olun birlik odamızın en güzel yerinde muhafaza edeceğiz” dedi. Açılış çeşitli ikramlar ile son buldu.